ETIOPIJA- plemenski jug, historičen sever in nezemeljski Danakil

Aethiopiavantura po Etiopiji! Odkrivanje plemenskega juga, kjer spoznamo marsikatera plemena, ki živijo na jugu ob reki Omo: Karo, Hamer, Mursi, Konso, Droze,…Na severu dežele pa raziskovanje historičnega severa Etiopije kjer prav posebej izstopata  Godnder in Lalibela. Gonder se ponaša s številnimi gradovi, Lalibela pa s posebnimi cerkvami, ki so izklesane v kamen. Ne bi smeli pozabiti še na jezero Tana, treking v Simienskem gorovju, živopisne tržnice, obred skoka čez bike, večerne plese, gostoljubne in nasmejane domačine, nacionalne parkov s povodnimi konji, krokodili, dželadami, pavijani ter še in še … Pridružite se na naši avanturi!Dvomimo da boste razočarani nad fascinantno  Etiopijo.

PROGRAM PO DNEVIH:

Dan 1: LET V ETIOPIJO Iz mednarodnega letališča poletimo proti Addis Ababi, prestolnici Etiopije.

drozeDan 2: DROZE Pot nas bo vodila proti jugu do gorske vasi, kjer živi ena izmed etničnih skupin – Dorze. Po prihodu v poznih popoldanskih urah se bomo sprehodili skozi vas, prebivalci nam bodo pokazali pripravo lokalnega kruha iz bananovca ter številne obrti. Zvečer mogoče okusimo še njihovo dobro znano lokalno medeno vino in skupaj zaplešemo z domačini. Prespimo pri domačinih po možnosti v eno izmed njihovih tradicionalnih hiš. GH (Z, V)


Pelicans at Chamo Lake, Nechi Sar, EthiopiaDan 3: PELIKANI, POVODNI KONJI, KROKODILI,…
 Po zajtrku (če nam bo vreme to dopuščalo) bomo začeli dan s kratkim jutranjim sprehodom po bližnjih zelenih gričih. Od tu se se spustimo do bližnjega jezera, kjer iz čolna opazujemo številne ptiče, pelikane, povodne konje, krokodile, itd. GH (Z, V)

hamerDan 4: HAMER Danes bomo raziskali mesto Turmi, ki velja za glavno mesto Hamer plemena. Na poti do tja se ustavimo na tržnici, kjer Hamerji prodajajo svoje ročne izdelke in se barantamo z njimi ali zgolj opazujemo dogajanje na tržnici in ulovimo zanimive portrete s fotoaparatom. Kasneje se iz Turmija odpeljemo do našega kempa, ki se nahaja v eni od vasi, kjer živijo Hamerji. S tem pa dobilo vpogled v njihovo vsakdanje življenje. Kampiranje v vasi.GH/C (Z, V)

karo tribe 1Dan 5: KARO Dopoldanski čas preživimo in se podružimo z našimi Hamer gostitelji, nato sledi vožnja do vasi, kjer živi pleme Karo, ki so predvsem znani po svojih telesnih poslikavah v belo barvo. Utaborimo se v njihovi vasi visoko nad reko Omo ter spoznamo naše popisane prijatelje iz plemena Karo. Kampiranje v vasi. GH/C (Z,V)

hamer bbull jumpingDan 6: SKOKI ČEZ BIKE, PLES, BARVITA TRŽNICA … Danes se ponovno zapeljemo do mesta Turmi z namenom obiska barvite tržnico in da bi naredili nekaj več fotografij ali nekaj več nakupov. Po želji lahko doživimo tudi tradicionalen obred skoka čez številne bike, ki je eden izmed najbolj tradicionalnih afriških obredov in najpomembnejši dogodek pri plemenu Hamer. GH/C (Z,V)

mursi-tribe1Dan 7: MURSI Po zajtrku se odpeljemo proti nacionalnemu parku Mago in obiščemo vasi plemena Mursi, ki so znani predvsem zaradi diskov, ki jih ženske nosijo v spodnji ustnici kot znak lepote. Tu bomo preživeli noč in se družili z vaščani. Kampiranje v vasi Mursi. GH/C (Z,V)

konso peopleDan 8: KONSO Vas zapustimo zjutraj in se vzdignemo prozi višavju. Na poti se ustavimo v naseljih plemena Konso, kjer si ogledamo tipične vasi KONSO ljudi. Noč preživimo v Arba Minču. H (Z)

Dan 9-10: ADDIS ABBEBA Od tu sledi še pot do Addis Abbebe, kjer raziščemo znamenitosti delno z avtomobilom in delno peš. Na voljo bo tudi čas za nakupovanje in tradicionalno večerjo v večernih urah. H (Z)

 • Za tiste ki si želijo ogledati smao južni del Etipoije bo na 11. dan v nočnih urah sledil polet proti Evropi. Več informacij dobite ob povpraševanju potovanja.

gondar-castels-6Dan 11: GONDER V dopoldanskem času z notranjim letom poletimo do mesta Gonder na severu Etiopije. V tej nekdanji kraljevi in kulturni prestolnici si ogledamo gradove, ki so obdani z visokimi kamnitimi zidovi in cerkev Selassieja, ki znana po svojih stropnih poslikavah. V popoldanskih urah se zapeljemo do Debarka, ki je izhodišče za naš pohod v Simienskem gorovju. H (Z)

semien 1Dan 12 – 13: SIMIENSKO GOROVJESimiensko gorovje z vršaci preko 4000 m. Gorovje je znano tudi kot streha Afrike. Privoščili si bomo dnevni treking in opazovali najbolj znane prebivalcev te planote – to so znane etiopske dželade in pavijani. Z malo sreče pa bomo lahko srečali še nekatere etiopske endemične živali, kot je etiopski volk ali etiopski kozorog. Od tu nadaljujemo z raziskovanjem Semenskega gorovja tudi naslednji dan do popoldneva, ko se ponovno vrnemo nazaj v Gonder, kjer tudi prespimo. C in H (Z)

fisherman tanaDan 14: JEZERO TANA Po zajtrku se odpeljemo do Bahir Dara, kjer z najetimi čolni obiščemo nekatere samostanske cerkve, ki se nahajajo na otokih in polotoku jezera Tana, največje jezero v Etiopiji in vir Modrega Nila. Tu opazujemo življenje na jezeri, opazujemo številne ptiče ter si morda ogledamo slapove. Prenočimo v Bahir Daru.H (Z)

T4GUD00ZDan 15 – 16: LALIBELA Pot nadaljujemo skozi barvito pokrajino etiopskega višavja vse do izoliranega mesta Lalibela, ki leži visoko v gorah. Na poti do tja se ustavimo v samostanu Nakutelab in izolirani vasi. Lalibela je znana po svojih monolitnih kamnitih cerkvenih zgradbah, ki predstavljajo enega od najbolj pomembnih zgodovinskih cerkva ter predstavljajo pomembno kulturno dediščino Etiopije. Cerkve so še danes zatočišče za mnoge vernike. Mi dodobra raziščemo vklesane cerkve, ki so med seboj povezane s predori in prehodov v tleh. Za tiste ki ne bodo nadaljevali pot do dankilske depresije bo zvečer sledil polet do Addis Abbebe. H (Z)

Dan 17: POLET proti Evropi V nočnih urah poletimo proti Evropi 

PODALJŠEK potovanja – Dankilska depresija: 

volcanic-explosion-crater-danakil-depressionDan 17 – 22: DANKILSKA DEPRESIJA Iz Lalibele se zapeljemo po raznoliki pokrajini do mesta Mekele, ki je izhodišče za »nezemeljsko pokrajino« oz. depresijo Dankil, kjer se nahaja najnižja točka na svetu (jezero Asale) in velaj za eno izmed najbolj vročih točk na zemlji. Peš se bomo raziskali vulkansko pokrajino Dalol, ki s svojo vulkansko aktivnostjo ustvarja neverjetne barve te pokrajine, ki daje vtis kot da bi bili na drugem planetu. Na poti nazaj se bomo ustavili

A man walks with his camels through the Danakil Depression, northern Ethiopia

v rudnikih soli, ki  za trgovino s soljo še vedno uporabljajo kamele kot glavno »prevozno sredstvo«. Na vulkan Erta Ale, najbolj aktivni vulkan v Afriki, se zvečer tudi povzpnemo, kjer se nahaja tudi vulkansko jezero.  Od tu se vrnemo v Mekele od koder poletimo proti prestolnici Etiopije. GH (Z) in C (Z,V)

Dan 23: POLET proti Evropi V nočnih urah poletimo proti Evropi 

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor oz. kampiranje v vasi. Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termn (november): 17.11. 2018 – 03.12.2019 (17 dni) ali 17.11. – 09.12.2019

Termn (januar): 25.01. 2019 – 10.02.2019 (17 dni) ali 25.01. – 16.02.2019

Skupina: min. 8 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 2370€ (1720€ + avio karta)

Cena s podaljškom: 2700€ (2050€ + avio karta)

Mednarodna avio karta je 500€ – 700€ (cene variirajo). Pripročamo čimprejšnjo prijavo. Končna cena je odvisna od števila prijavljenih.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 500€ – 700€);
 • 2 notranja leta (Adis Abbeba – Gonder; Mekele – Addis Abbeba);
 • vse stroške s prevozi (večinom jeepi 4X4, avtomobili, notranji le, čolni, minibusi ali kombi na severnem delu,…);
 • namestitve v preprostih in čistih hotelih 2*/3* z zajtrkom in kampiranje v vaseh z zajtrkom in večerjo;
 • kamping opremo, kuharsko opremo in kuharja;
 • vstopnine;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • skoki čez bike (25 eur/osebo)
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • večerje in kosila ki niso menjeni v programu;
 • napitnine za domačine, šoferje in lokalne vodiče;
 • fotografiranje v vaseh na jugu (1-5 birr/sliko)
 • Povabilno pismo za vizum ter urejanje vizuma in urejanje vizuma za Etiopijo (80 eur);
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije)
 • stroški osebne narave.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Birr vs. € vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ)

Vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (8 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo za manjšo skupino: 130€ (11-13 oseb) in 160€ (10 – 8 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije Epra d.o.o. Splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 15. aprila 2018.

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s