Potovanje – SEVERNA INDIJA

   • Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija. To je edina dežela na planetu, kjer se vse, kar se je kdaj zgodilo v zgodovini, dogaja vsak dan pred vašimi očmi. Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Pripravili smo potovanje po pisani Indiji, kjer bomo doživeli kombinacijo vaškega življenja, puščave in pisanega Radžastana, pompoznost Tadž Mahala, čudovito gorsko pokrajino Himalaje z njenimi usidranimi vasicami in ter spokojnost in srce hinduizma ob reki Ganges, blišč zlatega templja v Amritsarju in kamelji safari v puščavi Thar. To bo nepozabno doživetje Indije!

   • 1.dan: POLET proti INDIJI

    This image has an empty alt attribute; its file name is qutab.jpg2.dan: DELHI Jutranji pristanek v Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si bomo ogledali stari del mesta. V starem delu Delhija si bomo  privoščili vožnjo z rikšo in se bomo srečali s pravo Indijo, gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan bodo sledili ogledi drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub,…GH (Z)

    This image has an empty alt attribute; its file name is jutranjamolitev.jpg3. – 4. dan: VARANASI 

    Poleteli bomo proti Varanasiju. Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se bomo z rikšami zapeljali do centra, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih (ghati). Vsekakor vredno ogleda bo večerni obred posvečen reki Ganges. Ob jutranjem svitu se bomo z ladjico popeljali po reki Ganges in opazovali vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd. Zapeljali se bomo do Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se nahaja budistična stupa in templji. Zadnji večer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo popeljal do Agre. GH (Z) in R (Z)

    This image has an empty alt attribute; its file name is taj-ondia.jpg5. dan: AGRA in TADŽ MAHALZgodaj zjutraj bomo pristali v Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščili si bomo ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostalih znamenitosti v Agri. H (Z)

   • This image has an empty alt attribute; its file name is hawa-mahal.jpg6. – 7. dan: JAIPUR Zjutraj bomo zapustili Agro in si na poti do Jaipurja ogledali naravni park Bharatpur, kjer domujejo številne ptice in ostale živali. V Jaipurju pa si boo ogledali trdnjavo Amber, kamor se lahko po želji povzpnemo s sloni, ogledali si bomo znan observatorij in palačo vetrov ter se sprehodili po mestu. Drugi večer zvečer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo vodil do Udiapurja. GH (Z) in R (Z)

    Rezultat iskanja slik za ranakpur sights8. – 9. dan UDAIPUR in RANAKPUR Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi in je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si bomo ogledali palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zapeljali po jezeru. Seznanili se bomo tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledali radžastanske plese. Morda si bomo privoščili tudi ajurvedsko masažo ali zgolj uživali v Udaipurju. Naslednji dan se bomo zapeljali do Jodhpurja. Na poti do tja se bomo ustavili v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledali pa si bomo tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture v Ranakpurju. H (Z)

   • Povezana slika10. dan: JODHPUR V Jodhpurju bomo obiskali trdnjavo z obzidjem, se sprehodili po »modrem« mestu in se izgubljali v vrvežu po bazarjih. Pot nas bo od tu vodila do izhodišča našega kameljega safarija. Namestili se bomo v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživali v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. GH/C (Z)

    Povezana slika11. dan: KAMELJI SAFARI Eden od vrhuncev potovanja bo zagotovo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Zvečer pa se bomo zapeljali do bližnjega Jaisalmerja, kjer bomo uživali v sončnem zahodu. GH (Z)

   • This image has an empty alt attribute; its file name is shakti-indija-81.jpg12. dan: JAISALMER Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Mesto bomo dodobra raziskali in še poslednje popoldne uživali ob zadnji trdnjavi na nekdanji karavanski poti. Pozno popoldan bomo poleteli proti Delhiju. H (Z)
   • 13. dan: POLET Zapeljali se bomo proti letališču v Delhiju od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.
   •  
   •   PODALJŠEK POTOVANJA:

   • This image has an empty alt attribute; its file name is shakti-indija-189.jpg13. – 14. dan: BUDISTIČNA DHARAMSALA Iz Delhija bomo poleteli proti severu, proti Dharamsali in McLeod Ganju, kjer živijo tibetanski budisti.  Tu si bomo poleg sproščenega vzdušja, sprehodov po gorski pokrajini in ogledov budističnih templjev, po želji lahko privoščili tudi masažo ali tečaj joge.GH (Z)

   • This image has an empty alt attribute; its file name is amritsar1_704x385.jpg15. – 16. dan: AMRITSAR – ZLATI TEMPELJIz visokogorskega McLeod Ganja se bomo spustili v ravnice Punjaba do obmejnega mesto Amritsar, ki ga  krasi čudoviti sikhovski »Zlati tempelj«, kateri jemlje dih prav vsakemu s svojo veličastnostjo. Zvečer si bomo lahko ogledali še izmenjavo straže na indijsko – pakistanski meji. Naslednji dan zgodaj zjutraj se bomo vkrcali v vlak, ki nas bo Delhija.H (Z)

    17. dan: POLET Zapeljali se bomo proti letališču v Delhiju od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.
    •  

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje v gostiščih; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (februar): 23.2.2019 – 7.3.2019 (13 dni) ali 23.2. – 11.3.2019 (17 dni)

Termin (marec): 17.3. – 29.3.2019 (13 dni) ali 17.3. – 2.4.2019 (17 dni)

Termin (oktober): 29.10. – 10.11.2019 (13 dni) ali 29.10. – 14.11.2019 (17 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: od 1550€

Cena s podaljškom: od 1780€

Kontakt: shakti.potep@gmail.com,  031 – 249 105

 Cena vključuje:

   • Povratni letalski prevoz Benetke – Delhi – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
   • Notranji leti na relacijah: Delhi – Varanasi; Jaisalmer – Delhi in Delhi – Dharamsala * z vsemi letališkimi taksami (cena variira);
   • vodenje in našo energijo;
   • nastanitev v hotelih 3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah ali šotoru na kameljem safariju;
   • prevozi po programu (avtobus, vlak, rikše, ladjica);
   • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
   • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

   • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

   • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
   • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
   • enoposteljna soba​ (120€);
   • urejanje in posredovanje za indijski vizum (70€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

   • vstopnine – približno 100€,
   • napitnina 40€.

Opombe:

   • za potovanje v Indijo državljani potrebujemo vizum,
   • število mest je omejeno na 16,
   • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila,
   • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018,
   • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani com.
   • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
   • prosimo preberite še posebne informacije spodaj​.
   • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 600€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Indiji.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

SPLOŠNE INFORMACIJE

   • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetimi avtobusi, taxiji, rikšami, ladjicami in vlakom ter letali.
   • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije.
   • HRANA: je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
   • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
   • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
   • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
   • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
   • VARNOST:  Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
   • VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizum za Indijo, ki ga uredimo pred odhodom.

This entry was posted in blog, indija and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s