Potovanje – SEVERNA INDIJA (Radžastan, Tadž Mahal in Varanasi)


FILE7258A

Pripravili smo potovanje po pisani Indiji. Začeli bomo v kaotičnem glavnem mestu Indije in nadaljevali do opevanega Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter zaključili v svetem Varanasiju. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

PROGRAM: 

INDIA-10005NF41.dan: POLET Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

indija 2013 - 2 1752

2. – 4. DAN: VARANASI Po pristanku v Delhiju in krajšem počitku si deloma ogledamo Delhi ter proti večeru poletimo proti Varanasiju.Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo zgubljali in se sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor vredno ogleda bo večerni obreda posvečen reki Ganges.Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd.. Zapeljemo se do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji. Zadniji dan nas vlak pripelje do Agre. GH (Z) in R (Z)


FILE7258A5. – 6. dan: AGRA in JAIPUR 
Zgodaj zjutraj pristanemo v Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostale znamenitosti v Agri. Zvelčer pa se ponovno vkrcamo v vlak, ki nas vodi do Jaipurja H (Z)


IMG_38587. – 8. dan: PUŠKAR
 Zjutraj si ogledamo  palačo vetrov in astronomski observatorij Nato se zapeljemo do Puškarja, ki velja še danes meka za popotnike. Tu si bomo ogledamo edini Brahmin tempelj v Indiji in s tem začutilo utrip hinduizma ob jezeru, kjer romarji molijo, sveti možje meditirajo in ljudje opravljajo svoje vsakodnevne obrede. Lahko si bomo privoščili sveže iztisnjen sok, masažo, nakupe na bazarju ali zgolj uživali ob jezeru. Ob jutranjem svitu si privoščimo vzpon na bližnji hrib, kjer se nahaja templej posvečen hindujski boginju Savirti ter prosto popoldne. Nato se vkrcamo v nočni vlak, ki nas bo popeljal v puščavsko mesto Jaisalmer.  GH (Z) in R (Z)

indija 2013 - 2 15209.dan: JAISALMER  Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči dodobra raziščemo in se poslednje popoldne uživamo ob zadnji trdnajvi na nekdanji karavanski poti. GH (Z)

india-1148310. dan: KAMELJI SAFARI Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. C/GH (Z)

FILE702111.dan: Vožnja do JODHPURJA Zjutraj si privoščimo jutranji kamelji safariji. Nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do Jodhpurja, bolj znanega kot modrega mesta. V Jodhpurju obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu po bazarjih v mestu. GH (z)


dia_0043a12. – 13.dan UDAIPUR in RANAKPUR
 Zapustimo Jodhpur za seboj in pot nas vodi do Udaipurja. Na poti do tja se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture v Ranakpurju. Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si ogledamo mestno palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zaplejemo po jezeru, ki krasi mesto. Seznanimo se tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledamo radžastanske plese. Morda si privoščimo tudi ayurvedsko masažo ali zgolj uživamo, ko opazujemo vsakodnevno življenje po ozkih ulicah Udaipurja. GH (Z)

IMG_1177a14.dan: DELHI Jutranji polet proti Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si ogledamo stari del mesta. V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in se ponovno srečamo s pravo Indijo in njeno gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan po želji ogled drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub…GH (Z).

15. dan: POLET Zapeljemo proti letališču v Delhiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor; *R – nočni vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (oktober): 21.10. – 04.11.2018 (15 dni)

Skupina: min. 7 – max. 16 potnikov

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Cena: od 1580€ 

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in prepostih večposteljnih sobah pri domačinh z zajtrkom ter šotorih na kameljem safariju;
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, vlak);
 • notranji let (Udaipur – Delhi in Delhi – Varanasi);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 70€);
 • jahanje kamel, vožnja z ladjico v Udaipurju, jahanja slonov v Jaipurju,
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • urejanje in posredovanje za indijski vizuma (65 €);
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. junija 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (indijska rupija vs. €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mednarodna letalska karta je bila preračunana 2.2.2018 in je bila 600€.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine (15-13 oseb) je doplačilo za organizacijo potovanja 60€, 120€ (12-10 oseb) ali 170€ (9 – 7 oseb). Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitev na vlaku (na ležalniku), nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, nočitev v preprostem hotelu.
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 7 – max 16
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami, saj od leta 2015 imamo možnost urejati e-vizum. Več informacij: http://www.indianembassy.si/slo/consular/splosne-informacije-o-vizumih Za doplačilo 60 eur vam vizum uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.
Advertisements
This entry was posted in blog, indija and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s