KITAJSKA po svileni cesti

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske po svileni cesti: od Pekinga do Kashgarja. Od preko 6000 glinenih vojščakov v Xianu, do »mavričnih« hribov v geološkem parku pa vse do kitajskega zidu, gorskih masivov, puščave Gobi in Taklamkana. Sipine, sončni zahodi, zvezde in dvogrbe kamele. Na drugi strani pa prostranstva, visokogorje, jaki, turkizna jezera in Pamirsko gorovje.

Dan 1: POLET 

181584Dan 2 – 3: XIAN in GLINENI VOJŠČAKI Po pristanku in krajši osvežitvi v Xianu in si ogledali nekdanjo prestolnico. Stari del mesta bomo raziskali z kolesi. Povzpeli se bomo na mestno obzidje ter se sprehodili skozi muslimansko četrt ter si ogledali eno najstarejših mošej na Kitajskem. Obiskali bomo tudi pagodo Divje Gosi iz 7.st, ki je sveta za vse Budiste. Seveda pa ne bomo šli iz Xiana preden si ne pogledamo znano grobnico cesarja Qin Ši Huangdija, kjer se nahaja preko 6000 glinenih vojščakov. Zvečer bomo vkrcali na vlak, ki nas bo popeljal do province Gansu, do mesta Zhangye. H (Z) in R (Z)

rainbow-mountains-danxia-landform-geological-park-china-13Dan 4: MAVRIČNI HRIBI Po jutranjem prihodu v  Zhangye si bomo ogledali tempelj Velikega Bude iz 11.stoletja. Tu se nahaja 34 m dolg kip Bude v stanju nirvane. Nato se bomo zapeljali do fenomenalnega geološkega parka Danxia, nezemeljski in geološki izjemno zanimivi pokrajini mavričnih hribov. Danxia geološki park naj bi nastal pred Juro, torej v času pred dinozavri in bo gotovo eno izmed vrhuncev našega potovanja. GH (Z)

6ce068dda8174cc0a15d9c21c5cf0898Dan 5: JAIYUGUAN & KITAJSKI ZID Zapustili bomo Zhangye in se zapeljali do najbolj zahodne točke kitajskega zidu iz dinastije Ming. Sprehodili  se bomo po kitajskem zidu in uživali ob razgledih na gorato okolico gorskega masiva Shan. Ogledali si bomo osupljivo mestno trdnjavo Jiayuguan in se potopili v zgodbe svilene poti. GH (Z)

crescent-lake-desert-oasis-dunhuang-chinaDan 6 – 7: PUŠČAVA GOBI, DUNHUANG IN JAME MOGAO Zapeljali  se bomo ob Hexi koridorju, kjer so nekoč potovale karavane. Zapeljali se bom do sipin puščave Gobi, kjer se nahaja oaza polmesečnega jezera in uživali ob sončnem zahodu. Ogledali si bomo tudi Dunhuang,  pomembno stičišče karavanske poti. Obiskali bomo budistične jame Mogao, ki jih velikokrat imenujejo kot »Louvre vzhoda«. Tu se je namreč ohranilo 492 jam in 2100 skulptur ter številne freske. Uživali bomo na nočni lokalni tržnici, kjer bomo lahko poskušali lokalno pijačo in hrano, se preizkusili v barantanju lokalnih izdelkov ali zgolj uživali v prijetni atmosferi. Zadnji dan se bomo vkrcali na nočni vlak, ki nas bo popeljal do Turpana. H (Z) in R (Z)

20081209174118312155320772Dan 8: TURPAN Jutranji prihod v Turpan v provinci Xinjiang. Turpan velja za eno sušno mesto, kjer je dežja bore malo. Kljub temu pa tu uspeva grozdje zavoljo njihovega posebnega namakalnega sistema kanalov t.i. kerez. Ogledali si bomo kerez sistem, antično trdnjavo in nekdanjo prestolnico Jiaohe, znan 44 m visok minaret ter se zapeljali do »ognjenih planin«. Zvečer bo prosto za samostojno raziskovanje. H (Z)

1Dan 9 – 11: PUŠČAVA TAKLAMAKAN Zapeljali se bomo do Urumqija od koder bomo poleteli do Hotana, ki se nahaja ob južni poti svilene ceste in je bilo poznano po žadu in pridelavi svile. Pot nas bo vodila v puščavo Taklamakan, kjer si bomo privoščili kamelji treking. Prespali bomo v puščavi izpod tisočerih zvezd. Sipine, zvezde in kamele. Zadnji dan bomo zapustili puščavo in se bomo zapeljali do rodovitnega  mesta Yarkent. C (Z) in GH (Z)

uyghurheaderDan 12 – 13: KASGHAR V Yarkentu si bomo ogledali zlato mošejo iz 16.st. ter mavzolej posvečen poetu Amani Shanu. Pot bomo nadaljevali proti Kashgarju, ki je  najbolj znano mesto svilene ceste v provinci Xinjiang. V Kashgarju bomo obiskali bazar, kjer bomo  opazovali domačine pri barantanju. Obiskali bomo stari del mesta in Id Kah mošejo ter mavzolej. Vsekakor bomo uživali v tem prijetnem mestu v zahodni Kitajski provinci. GH (Z)

2015072410050917197Dan 14 – 15: JEZERO KARAKUL Zapeljali se bomo proti jugu v smeri proti Pakistanu, kjer se zaključuje gorska veriga Pamir. Ob jezeru Karakol so pa najlepši razgledi na ledenik Muztaga Ato. Ob vznožju tega gorskega lepotca živijo nomadski Kirgizi, ki pasejo jake in konje ter prebivajo v jurtah. Tu bomo tudi prespali. Naslednji dan se bomo vrnili nazaj do Kašgarja. GH (Z)

Dan 16: Polet: Iz Kashgarja bomo poleteli proti mednarodnemu letališču na Kitajskem in od tam proti Evropi.

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Termin potovanja (julij): 13.7. – 28.7.2019

Termin potovanja (september): 14.9. – 29.9.2019

Skupina: od 7  do 18 potnikov;

Info: 031 – 2491 05 ali shakti.potep@gmail.com

Cena: od 1530 + letalska karta  

*cena letalske karte je okvirno 650€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Xian/Urumchi- Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Notranji let na relaciji Urumchi – Hotan; Kashgar – Urumchi* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih/penzionih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom ter prenočitev v šotorih v puščavi Taklamakan z zajtrkom;
 • prevozi po programu (najet avtobus, lokalni avtobus, taxiji, nočni vlak);
 • angleško govorečega lokalnega vodnika v vsakem mestu;
 • kamelji safari/treking v puščavi Taklamakan;
 • spalka in šotor za spanje v puščavi Taklamakan;
 • dovoljenje za nacionalni park Muztag Ata;
 • organizacija potovanja s strani slovenske in kitajske turistične agencije.
 • slovensko spremljanje – slovenski vodnik;
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 90€ (13 – 12 oseb); 100€ (11 – 10 oseb), 150€ (9 – 8 oseb).
 • urejanje in posredovanje za Kitajski vizum (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (250€/osebo)

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujmo vizum, ki ga uredimo pred odhodom, bodisi z našim posredovanjem ali si ga uredite sami.
 • število mest je omejeno na 18,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 7 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 18. januarja 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 18. januarja 2018 in je bila 670€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ)

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo: doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 90€ (13 – 12 oseb); 100€ (11 – 10 oseb), 150€ (9 – 8 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovanje je kombinacija ogledov znamenitosti, pohodništva, obiskov bolj odmaknjenih krajev (puščavske vasi) in visokogorja pri podaljšku potovanja. Potovali bomo z najetimi in udobnimi javnimi avtobusi, taxiji, vlakom in nočnim vlakom.
 • NASTANITEV: Več nočitev bo v hotelih (3*) ali gostiščih oz penzionih (guesthousih) z dvoposteljnimi ali troposteljnimi sobami s kopalnico srednje kategorije. V puščavi in na splošno ko ne bomo v mestih bomo prenočevali v gostiščih, v šotorih v puščavi ter v jurti (nomadski krožni šotor).
 • VELIKOST SKUPINE: Število udeležencev je omejeno na 18 oseb, minimalno število je 7. Pri manjši skupini (pod 16 oseb) računamo doplačilo, ki so opisana na programu. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače nedostopni.
 • HRANA in PIJAČA: Kitajska kuhinja je odlična in zelo raznolika. Od kebabov, do mesnih jedi, jedi z zelenjavo, rezanci, riž,…. Po večini se pijejo sokovi in kitajski čaj ter dobi se tudi alkohol. Za vse ljubitelje kave predlagamo da si jo vzamejo s seboj.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • VALUTA: Evro (€) je vreden okoli 7,5 Rmb. Na Kitajskem lahko zamenjamo €/$ v RMB. Na Kitajskem je mogoče uporabljati kreditno/debitno kartico.
 • VREME: Poleti(zgodnja jesen je na severu Kitajske prijetno toplo in primerno za v visokogorje. To obdobje velja za primerno obdobje potovanja v ta del Kitajske, ob mongolski in kazaški meji. Temperature se gibljejo od 10 – 35 stopinj, v Turpanu in Xianu je topleje, v gorovju na zahodu Kitajske pa je hladneje.
 • ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za Kitajsko ni. Priporočamo, da si ogledate spletno stran zdravinapot.net.
 • VARNOST: Kitajska je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v določenih sakralnih objetih kot so budistični samostani in mošeje.
 • VIZUM: Postopek za pridobitev vizuma je dokaj enostaven. Dobite jo lahko z našim posredovanjem ali se uredite sami. Cena vizuma z našim posredovanjem je 70€/osebo.
 • OBLAČILA: Za gorski svet potrebujemo topla oblačila.  V kotlini v Turpanu in v puščavskem delu bo precej topleje. Seznam opreme dobite po prijavi na potovanje.
This entry was posted in kitajska, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s