KITAJSKA po svileni cesti

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske po svileni cesti: Od Pekinha preko Xiana do Kashgarja. Od preko 6000 glinenih vojščakov v Xianu, do »mavričnih« hribov v geološkem parku pa vse do kitajskega zidu, gorskih masivov, puščave Gobi in Taklamkan. Sipine, sončni zahodi, zvezde in dvogrbe kamele. Na drugi strani pa prostranstva, visokogorje, jaki, turkizna jezera in Pamirsko gorovje

VRHUNCI POTOVANJA:

 • Kaotičnost, mirnost in fotogeničnost potovanja po svileni cesti;
 • Peking – »Prepovedano mesto«, hutongi, trg Tinanmen, …
 • Xian – stari del mesta in cesarjeva grobnica s 6000 glinenimi vojščaki;
 • Številna ljudstva Kitajske: Hani, Tibetanci, Ujguri, Kirgizi, Wahki,…
 • Neverjeten geološki park hribov v »mavričnih« barvah;
 • Tradicionalne in pisane lokalne tržnice, delavnice svile in žada ter zanimiv živinski bazar;
 • Budistične jame in budistični samostani
 • Uživanje na najbolj zahodnem delu kitajskega zidu s pogledom na pogorje Shan;
 • Sipine, oaze, sončni zahodi in kamelji safari v puščavi Taklamakan ter spanje izpod tisočerih zvezd;
 • Izgubljanje v labirintu uličic starih mestnih središč, vodnih kanalov in številnih mostov v Turpanu in Kasgharju;
 • Kitajsko podeželje z vasicami pod zasneženimi štiri in pet tisočaki;
 • Kirgiški nomadi, črede jakov, konjev…

PROGRAM POTOVANJA

Dan 1: POLET 

This image has an empty alt attribute; its file name is o-26.jpgDan 19 – 20: PEKING in KITAJSKI ZID Po pristanku v Pekingu se bomo zapeljali do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu kitajskega zidu, mogočnega 7000 km dolgega obzidja, ki ga je gradil vsak drugi Kitajec. Ogledali so bomo še olimpijski stadion ter zvečer preživeli This image has an empty alt attribute; its file name is o-31.jpgna zanimivi in slikoviti tržnici s hrano. Ogledali si bomo glavni znamenitosti mesta: trg Tiananmen in prepovedano mesto. Trg Tienanmen velja za največji trg na svetu. Nato bo sledil ogled »Prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Sprehodili se bomo po nekdanjih mestnih četrtih, po hutongih. Drugi dan se bomo zvečer vkrcali na vlak, ki nas bo popeljal do province do Xiana. H (Z) in R (Z)

181584Dan 2 – 3: XIAN Po pristanku v Xianu si bomo ogledali nekdanjo prestolnico. Stari del mesta bomo raziskali z kolesi. Povzpeli se bomo na mestno obzidje ter se sprehodili skozi muslimansko četrt ter si ogledali eno najstarejših mošej na Kitajskem. Obiskali bomo tudi pagodo Divje Gosi iz 7.st, ki je sveta za vse Budiste. Seveda pa ne bomo šli iz Xiana preden si ne pogledamo znano grobnico cesarja Qin Ši Huangdija, kjer se nahaja preko 6000 glinenih vojščakov. Zvečer se bomo poleteli do mesta Langzhou v provinci Gansu. H (Z)

rainbow-mountains-danxia-landform-geological-park-china-13Dan 6: Geološki park DANXIA & VELIKI BUDA Zjutraj se bomo vkrcali na hitri vlak, ki nas bo popeljal do mesta Zhangye. Le-tu se nahaja temelj Velikega Bude iz 11.st., kjer se si bomo ogledali 34 m dolg kip Bude v stanju nirvane. Nato se bomo zapeljali do fenomenalnega geološkega parka Danxia, nezemeljski in geološki izjemno zanimivi pokrajini mavričnih hribov. Danxia geološki park naj bi nastal pred Juro, torej v času pred dinozavri in bo gotovo eno izmed vrhuncev našega potovanja. GH (Z)

6ce068dda8174cc0a15d9c21c5cf0898Dan 7: JAIYUGUAN & KITAJSKI ZID Zapustili bomo Zhangye in se zapeljali do najbolj zahodne točke kitajskega zidu iz dinastije Ming. Sprehodili  se bomo po kitajskem zidu in uživali ob razgledih na gorato okolico gorskega masiva Shan. Ogledali si bomo osupljivo mestno trdnjavo Jiayuguan in se potopili v zgodbe svilene poti. GH (Z)

crescent-lake-desert-oasis-dunhuang-chinaDan 8 – 9: PUŠČAVA GOBI, DUNHUANG IN JAME MOGAO Zapeljali  se bomo ob Hexi koridorju, kjer so nekoč potovale karavane do sipin puščave Gobi, kjer se nahaja oaza polmesečnega jezera. Sprehodili se bomo preko sipin in uživali v sončnem zahodu. Ogledali si bomo tudi Dunhuang,  pomembno stičišče karavanske poti. Obiskali bomo budistične jame Mogao, ki jih velikokrat imenujejo kot »Louvre vzhoda«. Tu se je namreč ohranilo 492 jam in 2100 skulptur ter številne freske. Uživali bomo na nočni lokalni tržnici, kjer bomo lahko poskušali lokalno pijačo in hrano, se preizkusili v barantanju lokalnih izdelkov ali zgolj uživali v prijetni atmosferi. Zadnji dan se bomo vkrcali na nočni vlak, ki nas bo popeljal do Turpana. H (Z) in R (Z)

20081209174118312155320772Dan 10: TURPAN Jutranji prihod v Turpan v provinci Xinjiang. Turpan velja za eno sušno mesto, kjer je dežja bore malo. Kljub temu pa tu uspeva grozdje zavoljo njihovega posebnega namakalnega sistema kanalov t.i. kerez. Ogledali si bomo kerez sistem, antično trdnjavo in nekdanjo prestolnico Jiaohe, znan 44 m visok minaret ter se zapeljali do »ognjenih planin«. Zvečer bo prosto za samostojno raziskovanje. H (Z)

1Dan 11 – 12: PUŠČAVA TAKLAMAKAN Zapeljali se bomo do Urumqija od koder bomo poleteli do Hotana, ki se nahaja ob južni poti svilene ceste in je bilo poznano po žadu in pridelavi svile. Pot nas bo vodila v puščavo Taklamakan, kjer si bomo privoščili kamelji treking ter bomo prespali v puščavi izpod tisočerih zvezd. Sipine, zvezde, kamele. Zadnji dan bomo zapustili puščavo in se bomo zapeljali do rodovitnega  mesta Yarkent. C (Z) in GH (Z)


The colors of Kashgar bazaar, Xinjiang, ChinaDan 14: Pot do KASGHARJA 
Dodobra bomo raziskali Yarkent in si ogledali zlato mošejo iz 16.st. ter mavzolej posvečen poetu Amani Shanu. Pot bomo nadaljevali proti Kashgarju, ki je  najbolj znano mesto svilene ceste v provinci Xinjiang. V Kashgarju bomo obiskali bazar, kjer bomo opazovali domačine pri barantanju. Obiskali bomo stari del mesta in Id Kah mošejo ter mavzolej. Vsekakor bomo uživali v tem prijetnem mestu v zahodni Kitajski provinci. GH (Z)

uyghurheaderDan 15: KASHGAR V Kashgarju obiščemo (če bo možnost) znan nedeljski bazar, t.i. živiski bazar, kjer opazujemo domačine pri barantanju. V Kasgarju obiščemo stari del mesta s številni bazarji in Id Kah mošejo ter pozno popoldan uživamo v prijetnem mestu v zahodni Kitajski. GH (Z)

2015072410050917197Dan 16: JEZERO KARAKUL: Zapeljali se bomo proti jugu v smeri proti Pakistanu, kjer se zaključuje gorska veriga Pamir. Ob jezeru Karakol so pa najlepši razgledi na ledenik Muztaga Ato. Ob vznožju tega gorskega lepotca živijo nomadski Kirgizi, ki pasejo jake in konje ter prebivajo v jurtah. Zvečer se bomo vrnili nazaj do Kašgarja. GH (Z

Dan 17: Polet: Iz Kashgarja poletimo proti mednarodnemu letališču na Kitajskem in od tam proti Evropi

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor

Termin potovanja (julij): 12.07. – 28.07.2019

Termin potovanja (september): 14.09. – 30.09.2019

Cena: od 2200€

Skupina: od 6  do 16 potnikov;

Info: 031 – 2491 05 ali shakti.potep@gmail.com

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Xian/Kashgar/Urumchi- Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Notranji let na relaciji Xian – Langzhou; Urumchi – Hotan* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom ter prenočitev v šotorih v puščavi Taklamakan z zajtrkom.
 • prevozi po programu (najet avtobus, lokalni avtobus, taxiji, nočni vlak);
 • angleško govorečega lokalnega vodnika v vsakem mestu;
 • Kamelji safari/treking v puščavi Taklamakan;
 • Spalka in šotor za spanje v puščavi Taklamakan;
 • dovoljenje za nacionalni park Muztag Ata;
 • tovorne živali za treking pod Muztag Ato ter šotore in spalne vreče;
 • organizacija potovanja s strani slovenske in kitajske turistične agencije.
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 12 oseb); 150€ (11 – 10 oseb), 180€ (9 – 8 oseb).
 • urejanje in posredovanje za Kitajski vizum (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (250€/krajše potovanje in 300€/daljše potovanje)

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujmo vizum, ki ga uredimo pred odhodom, bodisi z našim posredovanjem ali si ga uredite sami.
 • število mest je omejeno na 18,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 7 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 18. januarja 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 18. januarja 2018 in je bila 670€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno

posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ)

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo: doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 12 oseb); 150€ (11 – 10 oseb), 180€ (9 – 8 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovanje je kombinacija ogledov znamenitosti, pohodništva, obiskov bolj odmaknjenih krajev (puščavske vasi) in visokogorja pri podaljšku potovanja. Potovali bomo z najetimi in udobnimi javnimi avtobusi, taxiji, vlakom in nočnim vlakom ter imamo 1 notranji let na relaciji Urumchi – Hotan.
 • NASTANITEV: Večinanočitev bo v hotelih ali gostiščih (guesthousih) z dvoposteljnimi ali troposteljnimi sobami s kopalnico srednje kategorije. V puščavi in na splošno ko ne bomo v mestih bomo prenočevali v gostiščih in pri prespimo tudi v šotorih v puščavi. Pri podaljšku potovanja na trekingu imamo poleg omenjena spanje v šotorih, jurti (nomadski krožni šotor) ter gostiščih.
 • VELIKOST SKUPINE: Število udeležencev je omejeno na 18 oseb, minimalno število je 7. Pri manjši skupini (pod 16 oseb) računamo doplačilo, ki so opisana na programu. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače nedostopni.
 • HRANA in PIJAČA: Kitajska kuhinja je odlična in zelo raznolika. Od kebabov, do mesnih jedi, jedi z zelenjavo, rezanci, riž,…. Po večini se pijejo sokovi in kitajski čaj ter dobi se tudi alkohol. Za vse ljubitelje kave predlagamo da si jo vzamejo s seboj.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • VALUTA: Evro (€) je vreden okoli 7,5 Rmb. Na Kitajskem lahko zamenjamo €/$ v RMB. Na Kitajskem je mogoče uporabljati kreditno/debitno kartico.
 • VREME: Poleti(zgodnja jesen je na severu Kitajske prijetno toplo in primerno za v visokogorje.. To obdobje velja za primerno obdobje potovanja v ta del Kitajske, ob mongolski in kazaški meji. Temperature se gibljejo od 10 – 35 stopinj, v Turpanu in Xianu je topleje, v gorovju na zahodu Kitajske pa je hladneje.
 • ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za Kitajsko ni. Priporočamo, da si ogledate spletno stran zdravinapot.net.
 • VARNOST: Kitajska je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v določenih sakralnih objetih kot so budistični samostani in mošeje.
 • VIZUM: Postopek za pridobitev vizuma je dokaj enostaven. Dobite jo lahko z našim posredovanjem ali se uredite sami. Cena vizuma z našim posredovanjem je 70€/osebo.
 • OBLAČILA: Za gorski svet potrebujemo topla oblačila.  V kotlini v Turpanu in v puščavskem delu bo precej topleje. Seznam opreme dobite po prijavi na potovanje.
Advertisements
This entry was posted in kitajska, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s