KITAJSKA – Junan, “Avatajeve” gore in Peking


43_201412271643134
Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Yunnan s podaljškom do “Avatarjevih lebdečih stebrov”. Yunnan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, fotografsko privlačna in pretežno še neraziskana provinca, kjer F (12)na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu, ki slovi po svoji kraški pokrajini. Ob obisku “Avatarjevih gora” v Hunanu nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Čisto nazadnje pa nekaj kitajske klasike v Pekingu kot je »prepovedano mesto« ter kitajski zid.

VRHUNCI POTOVANJA

 • kaotičnost, mirnost in fotogeničnost;
 • številna gorska plemena v tradicionalnih nošah in pisane lokalne tržnice 
 • čudovite riževe terase v okolici Yuanyanga;
 • barvita polja in kraške formacije Junana;
 • izgubljanje v labirintu kamnitih uličic, vodnih kanalov in številnih mostov Lijianga;
 • kitajsko podeželje z vasicami pod zasneženimi štiri in pet tisočaki;
 • občudovanja najgloblja soteski na svetu – soteska tigrovega skoka;
 • uživanje med Tibetanci na Shangri-La;
 • Avatarjev nacionalni park;
 • Peking – »Prepovedano mesto«, hutongi, trg Tinanmen, poletna palača,…
 • Kitajski zid – 7000 km dolgo obzidje, ki je nastajal več stoletij.

PROGRAM POTOVANJ

Dan 1 -2: POLET PROTI KUNMINGU  Iz bližnjega mednarodnega letališča poletimo proti Kitajski. Po doplodanskem prihodu v Kunming, se nastanimo ter spočijemo. Prestolnica Yunnana je predvsem poznana po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sledil bo sprehod in krajši ogled mesta, kjer se bo našlo dovolj časa za nakup znanih in priznanih junanskih čajev. GH (Z)

1445236685Dan 3 – 5. dan: Tradicionalno kitajsko mesto in RIŽEVA POLJA YUANYANG Iz Kunminga se zapeljemo do simpatičnega mesta Jianshui, kjer spoznamo klasično kitajsko arhitekturo v historičnem delu mesta. Poleg številnih zanimivih stavb v mestu  najdemo preko 700 let star konfucijski tempelj. Od tu sledi vožnja do famoznih in zelo znanih riževih polj Yuanyang (Unesco).  Izgubljamo se med čudovitimi riževimi terasami. Dih jemajoči 6-1pogledi na riževe terase bomo dožieli tako ob sončnem vzhodu kot zahodu.  Če bomo imeli srečo bomo obiskali še lokalno tržnico, kjer se zbirajo številne etnične skupine, ki so raznoliko oblečeni. Sprehodili se bomo do bližnjih vasic, ki imajo posebno “gobasto” gradnjo s slamnatimi strehami. Zadnji dan  se zapeljemo do kamnitega gozda. GH (Z)

paisajes__323647669_1200x7996.dan: KAMNITI GOZD – SHILIN Danes se podamo v enega izmed znanih kraških pojavov v provinci Yunan, do Shilinga oz. Kamnitega gozda (UNESCO) – 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami ter se zvečer zapeljemo proti “rdeči zemlji”.GH (Z)

hongtudiDan 7- 8. dan: RDEČA ZEMLJA Pokrajina kar kipi od številnih barv – osnovni rdeči barvi zemlje se spomladi priključijo številni odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih, vijoličnih cvetov. Zvečer se zapeljemo do Kunminga in se  vkrcamo v spalni vlak, ki nas popelje do mesta Dali. R (Z)

three-pagoda-680

Dan 9: DALI Po jutranjem pristanku v mestu Dali si ogledamo največje znamenitosti tega zgodovinskega in kulturnega mesta. Ogledamo si 1800 let stare “Tri pagode”, jezero Erhai, kjer se lahko po želji zapeljmo s čolnom ter  le nazadnje se izgubljamo po starem mestnem jedru in se povzpnemo na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto.  GH (Z)

43_201412271643134Dan 10 – 11: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA Iz Dalija se bomo zapeljali do soteske Tigrovega skoka, kjer si bomo na peš poti razgledali najglobjo sotesko ter si ogledali slikovito okolico. Ves čas nas bodo spremljale okoliške štiri in pet tisoč visoke zasnežene gore. GH (Z)

10bDAN 12 – 13: SHARGRI-LA Nedaleč stran se nahaja tudi Shangri-La,  kjer živijo Tibetanci in kjer je že čutiti da smo prav v bližini visoke Himalaje. Sprva se bomo ustavili obprvem zavoju reke Yngze. Ob prihodu v Shangri-Lo pa si bomo ogledali tibetanski
lamaistični samostan, ki je zgrajen v stilu kot potala v Lhasi. Po želji se z žičnico lahko povzpnemo na 4500 m panoramsko točko, kjer bomo imeli lep razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. Podružbili se bomo s Tibetanci in menihi in mogoče z njimi zaplesali v starem mestnem jedru.  Zadnji dan se bomo zapeljali proti Lijiangu. GH (Z)

89495-lijiang-old-town_lDan 14: LIJIANG V Lijinagu, skoraj tisočletju staremu mestu pod UNESCOvo zaščito, se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična davna kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah … Zvečer poletimo proti Evropi ali Hunanu GH (Z)

Dan  15: POLET DO EVROPE Iz Kitajske poletimo do enega izmed mednarodnih letališč proti Evropi

PODALJŠEK POTOVANJA – Avatarjeve gore in Peking:

N (5)Dan 15 – 18: AVATARJEVE GORE – Nacionalni park ZHANGJIAJIE Nadaljevanje poti do nacionalnega parka Zhangjiajie. Dnevi v čarobnem okolju “Avatarjevih gora”, kjer so le- tam posneli znan poznan film Avatar. Ob odkrivanju nacionalnega parka ne zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Vožnja z najdaljšo gondolsko žičnico na svetu in adrenalina željne bo po želji možnost hoje po steklenem mostu. GH (Z)

541030Dan 19 – 20: PEKING in KITAJSKI ZID Iz Hunana sledi polet do Pekinga. Po pristanku se zapeljemo do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu tega mogočnega 7000 km dolgega obzidja, ki ga je gradil vsak drugi Kitajec. Zapeljemo se že do Olimpijskega stadiona ter zvečer preživimo na zanimivi in slikoviti tržnici v Pekingu ter si privoščimo njihove dobrote. Odpravimo se na tudi na ogled simbola mesta – trg Tiananmen, ki velja največji trg na svetu. Nato bo sledil ogled »Prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Ogledamo se tudi poletno palačo (Unesco), kjer so se nekoč nahajale cesarjeve rezidence. H (Z)

Dan  21: POLET DO EVROPE

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = gostišče ali hostel; R = nočni vlak.

Termin (september): 15.09. – 29.09.2018 (15 dni) 15.09. – 05.10.2018 (21 dni)

Termin (marec): 03.03. – 17.03.2019 (15 dni) 03.03. – 23.03.2019 (21 dni)

Cena: od 1890€ (1290€ + avio kart)

Cena s podaljškom: od 2370€ (1770€ + avio karta)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Kunming/Peking – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Notranja leta na relaciji Lijiang – Changsha – Peking * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom (občasno je zajtrk izven gostišč),
 • prevozi po programu (avtobus, taxiji, vlak);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • lokalno vodenje,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (15-14 oseb), 120€ (13-10 oseb), 140€ (9-8 oseb) ter 170€ (7-6 oseb).
 • urejanje in posredovanje za kitajski (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (150€/krajše potovanje in 220€/daljše potovanje).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 90€ – 160€,
 • napitnina 40€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vzpon z žičnico – Shangrila (okvirno 30€/osebo),
 • vzpon z dvigalom – Avatarjeve gore (okvirno 20€/osebo).

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. januarja 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2018 in je bila 600€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. marec 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev na Kitajskem.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (15-14 oseb) je doplačilo za organizacijo 80€, 120€ (13-10 oseb), 140€ (9-8 oseb) ter 170€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka, zato bomo zajtrkovali izven hotela.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Septembra/oktobra ter marca/aprila je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih, kjer je tudi hladneje. Jesen in zgodnja pomlad sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Hunana na zgodnjo spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.
Advertisements
This entry was posted in kitajska and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s