KITAJSKA – Junan, “Avatajeve” gore in Peking

Riževe terase, kraški svet, etnične skupine, Himalaja, “Avatarjeve” gore, kitajski zid in Peking

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Junan in “Avatarjevih lebdečih stebrov. Junan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, privlačna in pretežno še neraziskana. Na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu. Ravno jug slovi po svoji kraški pokrajini in riževih terasah. Sever je pa visokogorski in etnično raznolik. Možen je še podaljšek do “Avatarjevih gora” v Hunanu, kjer nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Ob zaključku potovanja pa še nekaj kitajske klasike kot je kitajski zid, »prepovedano mesto« in trg Tienanmen.

1.dan: POLET in KUNMING Iz bližnjega mednarodnega letališča bomo poleteli proti Kunmingu, prestolnici kitajske province Junan.

This image has an empty alt attribute; its file name is b-7.jpg2.– 3.dan: KAMNITI GOZD Po prihodu v Kunming se bomo zapeljali do kamnitega gozda oz. Shilin (Unesco), ki je poznan po kraški pokrajini. Gre za 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Tu se bomo sprehodili in uživali v kraški pokrajini neobičajnih formacij. Iz kamnitega gozda se bomo zapeljali do znanih riževih polj Yuanyang (Unesco). GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is e-20.jpg4.– 5. dan: RIŽEVE TERASE Tu se bomo izgubljali med riževimi terasami. Opazovali in v fotoaparate bomo ujeli dih jemajoče riževe terase ob različnih časih dneva, od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Srečali bomo pripadnike etničnih skupin Hani, ki nosijo pisana oblačila. Z malce Rezultat iskanja slik za yuanyang rice terraces aprilsreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi. Sprehodili se bomo do vasice s posebno “gobasto” gradnjo in s slamnatimi strehami. Raziskali bomo nekoč težko dostopno pokrajino riževih teras. Zadnji dan nas bo pot iz območja YuanYang vodila do mesta Jianshuja. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is Č-6.jpg6. dan: TRADICIONALNO KITAJSKO MESTO in KUNMING V simpatičnem Jianshuiju bomo spoznali klasično kitajsko arhitekturo v historičnem delu mesta. V mestu se, poleg številnih zanimivih stavb, nahaja preko 700 let star Konfucijev tempelj. Po ogledu se This image has an empty alt attribute; its file name is a-39.jpgbomo zapeljali nazaj do Kunminga, ki je poznan po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Po prihodu v Kunming se bomo sprehodili ob Zelenem jezeru, ki se nahaja v centru mesta, kjer Kitajci velikokrat plešejo in telovadijo. V živahnem delu centru mesta si bomo lahko privoščili številne junanske čaje. GH

This image has an empty alt attribute; its file name is j-3.jpg7. – 8. dan: RDEČA ZEMLJA Iz Kunminga se bomo zapeljali proti »rdeči zemlji«. Pokrajina na pomlad kar kipi od številnih barv, kjer se osnovni rdeči barvi priključijo še odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih in vijoličnih cvetov. Sprehodili se bomo skozi krasno pokrajino in se naslednji dan zapeljali nazaj do Kunminga, kjer se bomo vkrcali na hitri vlak, ki nas bo popeljal do mesta Dali.GH (Z)

Rezultat iskanja slik za Three Pagodas of Chongsheng Monastery9. dan: DALI V simpatičnem Daliju si bomo ogledali največje znamenitosti mesta. Ogledali si bomo 1800 letne “tri pagode”, jezero Erhai, kjer se bomo po želji zapeljali s čolnom. Izgubljali se bomo po starem mestnem jedru in se povzpeli na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is 89495-lijiang-old-town_l.jpg10. – 11. dan: LIJIANG Zjutraj se bomo zapeljali do tradicionalne vasice v bližini Dalija, kjer živijo pripadniki etnične skupine Bai. Mesto je bilo pomembno trgovsko mesto na poti med This image has an empty alt attribute; its file name is k-13.jpgJunanom, Tibetom in Burmo kar se pozna še dandanes. Namreč na jutranji tržnici domačini prodajajo zelenjavo in ostale izdelke. Tudi mi se bomo sprehodili med domačine. Od tu nas bo pot vodila do Lijianga, ki je skoraj tisoč let staro mesto pod Unescovo zaščito. Tu se This image has an empty alt attribute; its file name is fa-27.jpgbomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična kitajska arhitektura, rdeči lampijoni, domačini v tradicionalnih Naxi nošah, okusna hrana, spominki. Ogledali si bomo tudi bližnje vasice, kjer prebivajo Naxiji, ki se zelo poznani po svojevrstni pisavi, umetnosti, oblačilih,….. Naslednji dan pozno popoldan se bomo zapeljali do soteske tigrovega skoka in tam prenočili. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is img_20171123_134415_641.jpg12. dan: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA Legenda pravi da je tiger ob reki Jangce skočil čez reko in zato se imenuje soteska Tigrovega skoka. V globoki soteski, ki jo je ustvarila reka Jangce, si bomo privoščili pohod. Ves čas nas bodo spremljale štiri in pet tisoč visoke This image has an empty alt attribute; its file name is img_20171122_233706_543.jpggore in slikovita oklica. Po pohodu se bomo iz soteske zapeljali proti severu, do mesta Shangri La, kjer živijo Tibetanci in pripadniki ostalih etničnih skupin. Preden bomo prišli do mesta se bomo ustavili ob prvem zavoju najdaljše azijske reke Jangce.  Odpirali se nam bodo krasni pogledi na gorato okolico, v zraku bodo plapolale budistične zastavice in zadišalo bo po maslenem tibetanskem čaju. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is fb_img_1511298044053.jpg13. dan: SHARGRI LA Ogledali si bomo budističen samostan Songzanlin, ki je zgrajen v stilu tibetanske Potale v Lhasi in zato velikokrat sliši na ime »mala Potala«. V samostanu bomo opazovali budistične menihe in slišali marsikaj zanimivega o This image has an empty alt attribute; its file name is m-23.jpgtibetanskem budizmu. Po želji se bomo z žičnico povzpeli na 4500 m panoramsko točko od koder bomo imeli razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. S Tibetanci bomo lahko zaplesali v starem mestnem jedru. Poskušali bomo tradicionalno tibetansko hrano in masleni čaj. GH(Z)   

This image has an empty alt attribute; its file name is m-15.jpg14.– 15. dan: POLET DO EVROPE Sledil bo let do Kunminga od koder bomo poleteli proti Evropi. Nočitev na letalu. Tisti ki bomo nadaljevali pot v Hunan in do Pekinga pa se bomo zapeljali nazaj do Lijijanga in tam prenočili.

PODALJŠEK POTOVANJA – Avatarjeve gore in Peking in kitajski zid

Rezultat iskanja slik za zhangjiajie photos15. –  18. dan: AVATARJEVE GORE – Nacionalni park ZHANGJIAJIE Sledil bo let do mesta Changsha (provinca Hunan). Od tam se bomo odpeljali v okolico nacionalnega parka, kjer so posneli film Avatar. Ob večdnevnem odkrivanju nacionalnega parka ne bo zmanjkalo presežnikov s katerimi bi opisali Povezana slikaskoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Po želji si bomo lahko privoščili še izlet do gore Tianmen do koder nas bo popeljala 7 km dolga žičnica. Prekrasna, skoraj nezemeljska pokrajina, nas vsekakor ne bo pustila ravnodušne in je vsekakor vredna ogleda. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za china wall19.– 20. dan: PEKING in KITAJSKI ZID Iz Chanshaja bomo poleteli do Pekinga. Po pristanku v Pekingu se bomo zapeljali do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu kitajskega zidu. Ogledali si bomo še olimpijski stadion ter zvečer This image has an empty alt attribute; its file name is o-26.jpgpreživeli na zanimivi in slikoviti tržnici s hrano. Naslednji dan si bomo ogledali glavni znamenitosti mesta: trg Tiananmen in prepovedano mesto. Trg Tienanmen velja za največji trg na svetu. Nato bo sledil še ogled prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Sprehodili se bomo še po nekdanjih mestnih četrtih, po hutongih. H (Z)

21.dan: POLET DO EVROPE

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse. penzion ali spanje pri domačinih

Termin (april): 20.04. – 04.05.2019 (15 dni) ali 20.04. – 10.05.2019 (21 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105 ali 041 – 724 051

Cena: od 1150€ + letalska karta  

Cena s podaljškom: od 1700€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 650€                                                                                    

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Kunming/Peking – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Notranja leta na relaciji Lijiang – Changsha; Changsha – Peking* pri podaljšku potovanja
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (penzionih) v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom (zajtrk je občasno izven gostišč),
 • prevozi po programu (najeti avtobus/kombi, taxiji, vlak);
 • slovenski vodnik – vodja poti;
 • lokalni vodnik in lokalno vodenje;
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-10 oseb), 120€ (9 – 7 oseb) ter 150€ (6 oseb).
 • urejanje in posredovanje za kitajski (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (150€/krajše potovanje in 220€/daljše potovanje).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 90€ – 160€,
 • napitnina 40€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vzpon z žičnico – Shangrila (okvirno 30€/osebo),
 • vzpon z dvigalom – Avatarjeve gore (okvirno 20€/osebo).

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com 
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 670€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. februar 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev na Kitajskem.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (15-14 oseb) je doplačilo za organizacijo 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-11 oseb), 120€ (10-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka, zato bomo zajtrkovali izven hotela.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Septembra/oktobra ter marca/aprila je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih, kjer je tudi hladneje. Jesen in zgodnja pomlad sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Hunana na zgodnjo spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

This entry was posted in kitajska and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s