KITAJSKA – Junan, “Avatajeve” gore in Peking


43_201412271643134
Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Yunnan s podaljškom do “Avatarjevih lebdečih stebrov”. Yunnan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, fotografsko privlačna in pretežno še neraziskana provinca, kjer F (12)na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu, ki slovi po svoji kraški pokrajini. Ob obisku “Avatarjevih gora” v Hunanu nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Čisto nazadnje pa nekaj kitajske klasike v Pekingu kot je »prepovedano mesto« ter kitajski zid.

VRHUNCI POTOVANJA

 • kaotičnost, mirnost in fotogeničnost;
 • številna gorska plemena v tradicionalnih nošah in pisane lokalne tržnice 
 • čudovite riževe terase v okolici Yuanyanga;
 • barvita polja in kraške formacije Junana;
 • izgubljanje v labirintu kamnitih uličic, vodnih kanalov in številnih mostov Lijianga;
 • kitajsko podeželje z vasicami pod zasneženimi štiri in pet tisočaki;
 • občudovanja najgloblja soteski na svetu – soteska tigrovega skoka;
 • uživanje med Tibetanci na Shangri-La;
 • Avatarjev nacionalni park;
 • Peking – »Prepovedano mesto«, hutongi, trg Tinanmen, poletna palača,…
 • Kitajski zid – 7000 km dolgo obzidje, ki je nastajal več stoletij.

PROGRAM POTOVANJ

Dan 1 -2: POLET PROTI KUNMINGU  Iz bližnjega mednarodnega letališča poletimo proti Kitajski. Po doplodanskem prihodu v Kunming, se nastanimo ter spočijemo. Prestolnica Yunnana je predvsem poznana po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sledil bo sprehod in krajši ogled mesta, kjer se bo našlo dovolj časa za nakup znanih in priznanih junanskih čajev. GH (Z)

1445236685Dan 3 – 5. dan: Tradicionalno kitajsko mesto in RIŽEVA POLJA YUANYANG Iz Kunminga se zapeljemo do simpatičnega mesta Jianshui, kjer spoznamo klasično kitajsko arhitekturo v historičnem delu mesta. Poleg številnih zanimivih stavb v mestu  najdemo preko 700 let star konfucijski tempelj. Od tu sledi vožnja do famoznih in zelo znanih riževih polj Yuanyang (Unesco).  Izgubljamo se med čudovitimi riževimi terasami. Dih jemajoči 6-1pogledi na riževe terase bomo dožieli tako ob sončnem vzhodu kot zahodu.  Če bomo imeli srečo bomo obiskali še lokalno tržnico, kjer se zbirajo številne etnične skupine, ki so raznoliko oblečeni. Sprehodili se bomo do bližnjih vasic, ki imajo posebno “gobasto” gradnjo s slamnatimi strehami. Zadnji dan  se zapeljemo do kamnitega gozda. GH (Z)

paisajes__323647669_1200x7996.dan: KAMNITI GOZD – SHILIN Danes se podamo v enega izmed znanih kraških pojavov v provinci Yunan, do Shilinga oz. Kamnitega gozda (UNESCO) – 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. GH (Z)

 

hongtudiDan 7- 8. dan: RDEČA ZEMLJAZgodaj jutranji odhod in nadaljevanje poti proti t.i. Rdeči zemlji / Rdečim poljem. Pokrajina kar kipi od številnih barv – osnovni rdeči barvi zemlje se spomladi priključijo številni odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih, vijoličnih cvetov. Zvečer se zapeljemo do Kunminga in se  vkrcamo v spalni vlak, ki nas popelje do mesta Dali. R (Z)

three-pagoda-680

Dan 9: DALI Po jutranjem pristanku v mestu Dali si ogledamo največje znamenitosti tega zgodovinskega in kulturnega mesta. Ogledamo si 1800 let stare “Tri pagode”, jezero Erhai, kjer se lahko po želji zapeljmo s čolnom ter  le nazadnje se izgubljamo po starem mestnem jedru in se povzpnemo na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto.  GH (Z)

43_201412271643134Dan 10 – 11: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA Iz Dalija se bomo zapeljali do soteske Tigrovega skoka, kjer si bomo na peš poti razgledali najglobjo sotesko ter si ogledali slikovito okolico. Ves čas nas bodo spremljale okoliške štiri in pet tisoč visoke zasnežene gore. GH (Z)

10bDAN 12: SHARGRI-LA Nedaleč stran se nahaja tudi Shangri-La,  kjer živijo Tibetanci in kjer je že čutiti da smo prav v bližini visoke Himalaje. Sprva se bomo ustavili obprvem zavoju reke Yngze. Ob prihodu v Shangri-Lo pa si bomo ogledali tibetanski
lamaistični samostan, ki je zgrajen v stilu kot potala v Lhasi. Po želji se z žičnico lahko povzpnemo na 4500 m panoramsko točko, kjer bomo imeli lep razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. Podružbili se bomo s Tibetanci in menihi in mogoče z njimi zaplesali v starem mestnem jedru.  Zadnji dan se bomo zapeljali proti Lijiangu. GH (Z)

89495-lijiang-old-town_lDan 13: LIJIANG V Lijinagu, skoraj tisočletju staremu mestu pod UNESCOvo zaščito, se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična davna kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah … Zvečer poletimo proti Evropi ali Hunanu GH (Z)

Dan  14: POLET DO EVROPE Iz Kitajske poletimo do enega izmed mednarodnih letališč proti Evropi

PODALJŠEK POTOVANJA – Avatarjeve gore in Peking:

N (5)Dan 14 – 17. AVATARJEVE GORE – Nacionalni park ZHANGJIAJIE Nadaljevanje poti do nacionalnega parka Zhangjiajie. Dnevi v čarobnem okolju “Avatarjevih gora”, kjer so le- tam posneli znan poznan film Avatar. Ob odkrivanju nacionalnega parka ne zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Vožnja z najdaljšo gondolsko žičnico na svetu in adrenalina željne bo po želji možnost hoje po steklenem mostu. GH (Z)

541030Dan 18 – 19: PEKING in KITAJSKI ZID Iz Hunana sledi polet do Pekinga. Po pristanku se zapeljemo do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu tega mogočnega 7000 km dolgega obzidja, ki ga je gradil vsak drugi Kitajec. Zapeljemo se že do Olimpijskega stadiona ter zvečer preživimo na zanimivi in slikoviti tržnici v Pekingu ter si privoščimo njihove dobrote. Odpravimo se na tudi na ogled simbola mesta – trg Tiananmen, ki velja največji trg na svetu. Nato bo sledil ogled »Prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Ogledamo se tudi poletno palačo (Unesco), kjer so se nekoč nahajale cesarjeve rezidence. H (Z)

Dan  20: POLET DO EVROPE

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah;

Termin – marec 2018: 10.03. – 23.03.2018 (14 dni) ali 10.03. – 29.03.2018 (20 dni)

Termin – prvomajske 2018: 21.04. – 04.05. 2018 (14 dni) ali 21.04. – 10.05.2018 (20 dni)

Cena: 1280€ + avio karta (pri 16 prijavljenih).

Cena s podaljškom: 1760€ + avio karta (pri 16 prijavljenih).

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 650€ – 950€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in preprostih guesthousih na Kitajskem;
 • vse stroške s prevozi (lokalni avtobus, najeti minibusi ali kombiji, nočni vlak, taxi, tuk-tuki, kolesa,…);
 • notranji let Lijiang – Hunan  – Peking;
 • kitaskega lokalnega vodnika;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • Napitnine;
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja – ko smo na letalu;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Podaljšek v Sichuan in Peking se zaračunava posebej (pri 12 prijavljenih) in vključuje: namestitve zajtrkom, vse prevoze po programu (z redno avtobusno linijo in letalo), slovenskega profesionalnega vodnika

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 350 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (15-14 oseb) je doplačilo za organizacijo 80€, 130€ (13-10 oseb), 160€ (9-8 oseb) ter 180€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Oktobra/novembra ter marca je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih. Jesen in zgodnja pomlad in maj sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Huana je zodaj spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajskaje varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko: AGENCJA EPRA d.o.o., Tržaška 249, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 29. september 2017.

Advertisements
This entry was posted in kitajska and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s