KITAJSKA – Junan, Sečuan in Peking


6fywl7lČudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Yunnan s podaljškom do province Sičuan z namenom ogleda “pand, orjaškega kipa Bude in nacionalega parka”. Naše potovanje bomo začeli v Kumningu, prestolnici Yunnana ter skrenil ob izjemno slikovitega predela, ki ga krasijo terase riževih polj. V tej kitajski provinci še vedno živijo različne etnične skupine, ki ohranjajo tradicionalen način življenja, zato se provinca bistveno lpanda-cute-800x600oči od znanih urbaniziranih kitajskih središč. Yunnan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, fotografsko privlačna in pretežno še neraziskana provinca, kjer na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu, ki slovi po svoji kraški pokrajini. Iz Yunnana zavijemo do zvezne države Sičuan z namenom ogleda pand v njihovem leshan budarezervatu, ogledamo si tudi največji kip Bude na svetu in le nazadnje uživamo v čudovitem nacionalnem parku s parki s številnimi slapovi, jezeri, kaskadnimi bazeni,… kjer zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj nezemeljsko pokrajino. Čisto nazadnje pa nekaj huanglong-3kitajske klasike v Pekingu kot je »prepovedano mesto«  ter kitajski zid. To potovanje nas bo popeljalo med manj znane dele Kitajske.  Najbolj primeren čas za potovanje je jeseni in zgodaj spomladi, ko imamo mi razpisano to potovanje. Pridružite se nam. 

VRHUNCI POTOVANJA

 • kaotičnost, mirnost in fotogeničnost;
 • številna gorska plemena v tradicionalnih nošah in pisane lokalne tržnice 
 • čudovite riževe terase v okolici Yuanyanga;
 • barvita polja (rdeča in rumena) in kraške formacije Junana;
 • izgubljanje v labirintu kamnitih uličic, vodnih kanalov in številnih mostov Lijianga;
 • kitajsko podeželje z vasicami pod zasneženimi štiri in pet tisočaki;
 • občudovanja najgloblja soteski na svetu – soteska tigrovega skoka;
 • uživanje med Tibetanci na Shangri-La;
 • Nacionalni parki Sičuana s številnimi slapovi, jezeri, kasakadnimi bazeni;
 • Orjaški in največji kip Bude na svetu;
 • Pande;
 • Peking – »Prepovedano mesto«, hutongi, trg Tinanmen, poletna palača,…
 • Kitajski zid – 7000 km dolgo obzidje, ki je nastajal več stoletij.

PROGRAM POTOVANJ

Dan 1 -2: POLET PROTI KUNMINGU  Iz bližnjega mednarodnega letališča poletimo proti Kitajski. Po doplodanskem prihodu v Kunming, se nastanimo ter spočijemo. Prestolnica Yunnana je predvsem poznana po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sledil bo sprehod in krajši ogled mesta, kjer se bo našlo dovolj časa za nakup znanih in priznanih junanskih čajev. GH (Z)

1445236685Dan 3 – 7. dan: Tradicionalno kitajsko mesto in RIŽEVA POLJA YUANYANG Po pristanku v Kunmingu se odpeljemo do simpatičnega mesta Jianshui, kjer spoznamo klasično kitajsko arhitekturo v historičnem delu mesta. Poleg številnih zanimivih stavb v mestu  najdemo preko 700 let star konfucijski tempelj. Od tu sledi vožnja do famoznih in zelo znanih riževih polj Yuanyang (Unesco), ki se nahajajo le streljaj stran od  vietnamske meje.  Izgubljamo se med bujnim rastjem, čudovitimi riževimi terasami, številnimi gorskimi plemeni 6-1(oblečenimi v pisane noše) ljudstva Hani in Yi. Dih jemajoči pogledi na riževe terase ob različnih delih dneva. Če bomo imeli srečo bomo obiskali še lokalno tržnico, kjer se zbirajo lokalne skupnosti in številne etnične skupine, ki so raznoliko oblečeni. Sprehodili se bomo do bližnjih vasic, ki imajo posebno “gobasto” gradnjo s slamnatimi strehami. Zadnji dan  se zapeljemo do kamnitega gozda. Prihod pozno zvečer.GH (Z)

paisajes__323647669_1200x7998.dan: KAMNITI GOZD – SHILIN in KUNMING  Danes se podamo v enega izmed znanih kraških pojavov v provinci Yunan, do Shilinga oz. Kamnitega gozda (UNESCO) – 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Po ogledu sledi vožnja proti severu, kjer so poznana redča polja. GH (Z)

hongtudiDan 9. dan: RDEČA ZEMLJAZgodaj jutranji odhod in nadaljevanje poti proti t.i. Rdeči zemlji / Rdečim poljem. Pokrajina kar kipi od številnih barv – osnovni rdeči barvi zemlje se spomladi priključijo številni odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih, vijoličnih cvetov. Zvečer se zapeljemo do Kunminga in zvečer  vkrcamo v spalni vlak, ki nas popelje do mesta Dali. R (Z)

three-pagoda-680

Dan 10: DALI Po jutranjem pristanku v mestu Dali si ogledamo največje znamenitosti tega zgodovinskega in kulturnega mesta. Ogledamo si 1800 let stare “Tri pagode”, jezero Erhai, kjer se lahko po želji zapeljmo s čolnom ter  le nazadnje se izgubljamo po starem mestnem jedru in se povzpnemo na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto dali. V mestu živi etnična skupina Bai, kjer spoznamo njihovo kulturo in običaje. GH (Z)

89495-lijiang-old-town_lDan 11: LIJIANG V skoraj tisočletju staremu mestu pod UNESCOvo zaščito se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična davna kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah …  GH (Z)

43_201412271643134Dan 11 – 12: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA in SHARGRI-LA Iz Dalija se bomo zapeljali do severneje v sotesko tigrovega skoka, kjer si bomo razgledali okolico. Ves čas nas bodo spremljale okoliške štiri in pet tisoč visoke zasnežene gore. V soteski tigrovega skoka si bomo privoščili treking po tej slikoviti okolici najglobje soteske. GH (Z)

10bDAN 13 – 14: SHARGRI-LA Nedaleč stran se nahaja tudi Shangri-La,  kjer živijo Tibetanci in kjer je že čutiti da smo prav v bližini visoke Himalaje. Le tu si bomo ogledali tibetanski
lamaistični samostan, ki je zgrajen v stilu kot Potala v Lhasi. Mo želji se z žičnico lahko povzpnemo na 4500 m panoramsko točko, kjer bomo imeli lep razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. Podružbili se bomo s Tibetanci in menihi in mogoče z njimi zaplesali v sterm mestnem jedru.  Zadnji dan se bomo zapeljali proti Lijiangu kamor pridemo v večernih urah. GH (Z)

89495-lijiang-old-town_lDan 15: LIJIANG Lijinaga, skoraj tisočletju staremu mestu pod UNESCOvo zaščito se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična davna kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah … Zadnji sledi polet proti (za tiste ki ne nadaljujejo potovanja). Vsi ki nadaljujemo pot pa se zadnji dan vkrcamo na vlak ki nas popelje proti prestolnici province Sichuan GH (Z)

PODALJŠEK POTOVANJA: 

panda-cute-800x600Dan 16 – 17: PANDE in ORJAŠKI KIP BUDE (Leshan) Po pristanku se zapeljemo do rezervata za ogled pande v nihovem rezervatu. Panda je eden glavnih simbolov Kitajske, ki se prehranjuje z bambusom. Nato se zaplejemo do največje skulpture Bude na svetu, ki se nahaja na sotočju rek. Ogled Leshan Buddha. Prenočimo v bližini svete gore Emei kamor se bomo po številnih sleshan budatopnicah povzpeli in opazovali njihovo življenje v samostanih (možnost tudi z žičnico). Zadnji dan se ponovno zapeljemo do Chengduja, kjer zvečer poskušamo jedi njihove zančilne pekoče kuhinje. GH (Z)

huanglong-3Dan 18 – 20: Jiuzhaigou nacionalni park in kaskade Huanglong Sledi polet proti nacionalnemu parku Jiuzhaigou, ki ga krasijo številna jezera, slapovi in tibetanske vasice. Od tu se zapeljemo tudi do Huanglonga, ki je prav poznan po svojih kaskadanih bazenih. Uživali bomo v naravi okoliših gora ter  mogoče tudi v toplicah 🙂 Zadnji dan se ponovno zapeljemo do Chengduja od koder poletimo proti Pekingu. GH (Z)

541030Dan 21 – 22: PEKING in KITAJSKI ZID Po zajtrku v Pekingu ogled velemesta. Odpravimo se na ogled simbola mesta – trg Tiananmen, ki velja največji trg na svetu. Nato bo sledil ogled »Prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Ogledamo se tudi poletno palačo (Unesco), kjer so se nekoč nahajale cesarjeve rezidence. Seveda pa ne bomo izpustili ogleda dela kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu tega mogočnega 7000 km dolgega obzidja, ki ga je gradil vsak drugi Kitajec. Zapeljemo se že do Olimpijskega stadiona ter zvečer preživimo na zanimivi in slikoviti tržnici v Pekingu ter si privoščimo njihove dobrote. H (Z)

Dan  23: POLET DO EVROPE Poletimo do enega izmed mednarodnih letališč proti Evropi

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah;

Termin – marec 2018: 10.03. – 25.03.2018 (16 dni) ali 10.03. – 01.04.2018 (22 dni)

Termin – prvomajske 2018: 21.04. – 06.05. 2018 (16 dni) ali 21.04. – 13.05.2018 (23 dni)

Cena: 1280 eur + avio karta (pri 14 prijavljenih).

Cena s podaljškom: 1760 eur + avio karta (pri 14 prijavljenih).

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 650€ – 900€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in preprostih guesthousih na Kitajskem;
 • vse stroške s prevozi (lokalni avtobus, najeti minibusi ali kombiji, 2x nočni vlak, taxi, tuk-tuki, kolesa,…);
 • notranji let Chengdu – Jiuzhaigou in Chengdu – Peking (velja samo za 23 dnevno potovanje);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • Napitnine;
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja – ko smo na letalu;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Podaljšek v Sichuan in Peking se zaračunava posebej (pri 12 prijavljenih) in vključuje: namestitve zajtrkom, vse prevoze po programu (z redno avtobusno linijo in letalo), slovenskega profesionalnega vodnika

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 350 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (13-12 oseb) je doplačilo za organizacijo 100€, 120€ (11-10 oseb), 140€ (9-8 oseb) ter 170€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Oktobra/novembra ter februarja/marca je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih. Jesen in zgodnja pomlad in maj sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Sičuana je zodaj spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajskaje varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko: AGENCJA EPRA d.o.o., Tržaška 249, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 29. september 2017.

Advertisements
This entry was posted in kitajska and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s