KITAJSKA – Junan, “Avatajeve” gore in Peking

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Yunnan s podaljškom do “Avatarjevih lebdečih stebrov. Yunnan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, privlačna in pretežno še neraziskana. Na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu. Ravno jug slovi po svoji kraški pokrajini in riževih terasah. Sever je pa precej visokogorski in raznolik. Iz Junana bomo poleteli še do “Avatarjevih gora” v Hunanu, kjer nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Čisto nazadnje pa nekaj kitajske klasike v Pekingu kot je »prepovedano mesto« ter kitajski zid.

This image has an empty alt attribute; its file name is a-39.jpg1 . – 2. dan: POLET in KUNMING Iz bližnjega mednarodnega letališča bomo poleteli proti kitajski do Kunminga, prestolnice Junana. Kunming je prestolnica Junana, ki je poznan po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Po prihodu v Kunming se bomo sprehodili v centru mesta  ob jezeru ter si ogledali osrednji del mesta. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is c48d-5a.jpg3. dan: TRADICIONALNO KITAJSKO MESTO Po zajtrku se bomo zapeljali do simpatičnega mesta Jianshui, kjer bomo spoznali klasično kitajsko arhitekturo v historičnem delu mesta. Poleg številnih zanimivih stavb v mestu se le-tu nahaja preko 700 let star konfucijski tempelj. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is e-20.jpg4 – 5. dan: RIŽEVE TERASE Iz Jianshiuja se bomo zapeljali do famoznih in zelo znanih riževih polj Yuanyang (Unesco), ki se nahajajo le streljaj stran od  vietnamske meje.  Izgubljali se bomo med bujnim rastjem, čudovitimi riževimi terasami. Srečali bomo številna gorskima plemena v pisanih nošah.  Opazovali in v fotoaparate bomo ujeli dih jemajoče riževe terase ob različnih časih dneva, od This image has an empty alt attribute; its file name is f-15.jpgsončnega vzhoda do sončnega zahoda. Če bomo imeli srečo bomo obiskali še lokalno tržnico, kjer se zbirajo lokalne skupnosti in številne etnične skupine. Sprehodili se bomo do bližnjih vasic, ki imajo posebno “gobasto” gradnjo s slamnatimi strehami. GH (Z)

 

This image has an empty alt attribute; its file name is b-7.jpg6.dan: KAMNITI GOZD – SHILIN Danes bomo zapustili riževe terase in se bomo podali do Shilinga (Unesco). Gre za 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Le tu se bomo sprehodili in uživali v kraški pokrajini neobičajnih formacij. Zvečer pa si bomo lahko privoščili številne junanske čaje. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is j-3.jpgDan 7. – 8. dan: RDEČA ZEMLJA Potovanje bomo nadaljevali proti »rdeči zemlji«. Pokrajina na pomlad kar kipi od številnih barv – osnovni rdeči barvi zemlje se spomladi priključijo številni odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih, vijoličnih cvetov. Naslednji dan se bom po kosilu zapeljali do Kunminga in se  vkrcali na vlak, ki nas bo popeljal do mesta Dali. GH (Z) in R (Z)

Povezana slika9. dan: DALI Po jutranjem pristanku v mestu Dali si bomo ogledali največje znamenitosti tega zgodovinskega in kulturnega mesta. Ogledali si bomo 1800 letne “Tri pagode”, jezero Erhai, kjer se bomo po želji zapeljali s čolnom ter  le nazadnje se bomo izgubljali po starem mestnem jedru in se povzpeli na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto.  GH (Z) 

This image has an empty alt attribute; its file name is img_20171123_134415_641.jpg10. – 11. dan: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA Iz Dalija se bomo zapeljali do soteske Tigrovega skoka, kjer si bomo na peš poti razgledali najglobljo sotesko ter si ogledali slikovito okolico. Ves čas nas bodo spremljale okoliške štiri in pet tisoč visoke zasnežene gore.  GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is img_20171122_233706_543.jpg12.– 13. dan: SHARGRI-LA Nedaleč stran se od soteske tigrovega skoka se nahaja Shangri-La,  kjer živijo Tibetanci in kjer je že čutiti da smo v bližini visoke Himalaje. Sprva se bomo ustavili ob prvem zavoju reke YangZe. Ob prihodu v Shangri-Lo pa si bomo ogledali tibetanski lamaistični samostan, ki je zgrajen v stilu kot Potala v This image has an empty alt attribute; its file name is fb_img_1511298044053.jpgLhasi. Po želji se bomo z žičnico povzpeli na 4500 m panoramsko točko, kjer bomo imeli lep razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. S Tibetanci bomo lahko zaplesali v starem mestnem jedru. Zadnji dan se bomo zapeljali proti Lijiangu. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is 89495-lijiang-old-town_l.jpg14. dan: LIJIANG Lijiang je skoraj tisoč let staro mesto pod Unescovo zaščito. Tu se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah. GH (Z) 

15.dan: POLET DO EVROPE Poleteli bomo do enega izmed mednarodnih letališč na Kitajskem in od tu proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – Avatarjeve gore in Peking in kitajski zid:

This image has an empty alt attribute; its file name is n-4.jpgDan 15 – 18. AVATARJEVE GORE – Nacionalni park ZHANGJIAJIE Pot bomo nadaljevali do nacionalnega parka Zhangjiajie. Sprav bomo poleteli do glavnega mesta Hunana, Changsha in se nato odpeljali v okolico nacionalnega parka, do čarobnega okolja “Avatarjevih gora”, kjer so posneli film Avatar. Ob odkrivanju nacionalnega parka ne bo zmanjkalo presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is o-29.jpgDan 19 – 20: PEKING in KITAJSKI ZID Iz Hunana bo sledil polet do Pekinga. Po pristanku v Pekingu se bomo zapeljali do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu kitajskega zidu, mogočnega 7000 km This image has an empty alt attribute; its file name is o-31.jpgdolgega obzidja, ki ga je gradil vsak drugi Kitajec. Ogledali so bomo še olimpijski stadion ter zvečer preživeli na zanimivi in slikoviti tržnici s hrano. Ogledali si bomo This image has an empty alt attribute; its file name is o-26.jpgglavni znamenitosti mesta: trg Tiananmen in prepovedano mesto. Trg Tienanmen velja za največji trg na svetu. Nato bo sledil ogled »Prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Sprehodili se bomo po nekdanjih mestnih četrtih, po hutongih. H (Z)

Dan  21: POLET DO EVROPE

Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; R = nočni vlak.

Termin (marec): 03.03. – 17.03.2019 (15 dni) ali 03.03. – 23.03.2019 (21 dni)

Termin (april): 20.04. – 04.05.2019 (15 dni) ali 20.04. – 10.05.2019 (21 dni)

Cena: od 1850€

Cena s podaljškom: od 2350€                                                                                     

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105 ali 041 – 724 051

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Kunming/Peking – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Notranja leta na relaciji Lijiang – Changsha – Peking * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom (občasno je zajtrk izven gostišč),
 • prevozi po programu (avtobus, taxiji, vlak);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • lokalno vodenje,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-11 oseb), 120€ (10-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb).
 • urejanje in posredovanje za kitajski (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (150€/krajše potovanje in 220€/daljše potovanje).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 90€ – 160€,
 • napitnina 40€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vzpon z žičnico – Shangrila (okvirno 30€/osebo),
 • vzpon z dvigalom – Avatarjeve gore (okvirno 20€/osebo).

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com 
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 670€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. februar 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev na Kitajskem.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (15-14 oseb) je doplačilo za organizacijo 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-11 oseb), 120€ (10-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka, zato bomo zajtrkovali izven hotela.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Septembra/oktobra ter marca/aprila je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih, kjer je tudi hladneje. Jesen in zgodnja pomlad sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Hunana na zgodnjo spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Advertisements
This entry was posted in kitajska and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s