Potovanje – KAZAHSTAN s trekingom in podaljškom v Kirgizijo

1421551960-mtcookglac-oPot nas bo popeljala po južnem delu kontrastnega Kazahstana. Tu bomo potovali od zasneženih vrhov Tjanšana do puščave in stepe ter najglobljih kanjonov kazahstanskega t.i. »Grand canyona« pa vse do vulkanskih ostankov in turkiznih jezer, ledenikov,…. Spremljalo nas bo kazaško nomadsko življenje z jurtami in čredami 

3

konj, osupnili bomo nad ostanki svilene ceste ter nad skitskimi gomilnimi grobišči ter moderno arhitekturo. Ob koncu pa še podaljšek v sosednjo Kirgizijo.

Vrhunci potovanja

 • Neskončna stepa in kazaško nomadsko življenje na visoki planoto;
 • Skitska gomilna grobišča in »zlati človek«;
 • Treking v prekrasni naravi ob vznožju gorskega masiva Tjanšan;
 • Raziskovanje Charyn Kanjon, ki velja za mlajšega brata »Grand canyona«;
 • Potopljen gozd v enem najlepših jezer Kazahstana – Kaindy
 • Naravni rezervat Turgen s številnimi endemičnimi cvetlicami, živalmi in zanimivo soteko;
 • Ostanki svilene cesti ter moderna arhitektura in Almaty; 

PROGRAM POTOVANJA

Dan 1: POLET: Popoldanski transfer potnikov iz Slovenije do enega bližnjih letališč. Polet z enim prestopanjem proti Kazahstanu. Nočni let.

1368338169_11-12-koktobe640

Dan 2: ALMATY Jutranji pristanek v mestu Almaty. Po ureditvi carinskih formalnosti bo sledil transfer do hotela. Sprehodili se bomo skozi Panfilov park, trg Neodvisnosti, ogledali si bomo centralni muzej, leseno katedralo Zenkov ter se izgubljali na tipičnem osrednje-azijskem bazarju. Le nazadnje pa se bomo zapeljali na najvišjo točko nad mestom, do vrha Kok-Tube, od koder bomo opazovali sončni zahod nad mestom nad katerim se odpirajo 3000 m visoki vršaci pogorja Tjanšan. H (Z)

140923006

Dan 3: SKOZI STEPO DO KRALJEVE DOLINE Zapustili bomo Almaty in se skozi stepo podali do mesta Issyk, kjer naj bi nekoč bila kazahstanska »dolina kraljev«. Ogledali si bomo muzej in skitska gomilna grobišča nekdanjih kraljev in bojevnikov. Tu so našli izjemno najdbo, t.i. »zlatega človeka«, ki predstavlja simbol Kazahstana. Po ogledu se bomo zapeljali do jezera Issyk in do soteske, kjer si v naravnem parku privoščimo krajši treking vse do slapu. C (Z)

5515748

Dan 4: KAZAŠKI NOMADI in NARAVNI REZERVAT Po zajtrku se bomo podali do visoke planote na 2600 m, kjer.  Le – tu kazaški nomadi pasejo svojo živino in ohranjajo tradicionalen način življenja. Živijo v jurtah, pasejo konje, ovce in koze in predelujejo mlečne in mesne pridelke. Visoka planota pa je poznana po naravnem rezervatu, kjer se nahajajo številni orli, sokoli, lisici, svizci. Na poti nazaj proti našemu kampu se bomo ustavimo v največjem astronomskem observatoriju. C (Z)
around_almaty3
Dan 5 – 7: TREKING V TJANŠAN GOROVJU Privoščili si bomo 3-dnevni lažji treking v prekrasni naravi ob vznožju gorskega masiva Tjanšan. Naš treking bodo krasila modro – zelene reke, kanjoni, slapovi, ledeniška jezera in ledeniki s fantastično kuliso na pobeljene vrhove Tjanšana. Treking velja za kazaški biser! Narava v gorovju Tjanšan nam bo jemala dih. Hoje bo od 4 – 7 ur na dan. Najvišja točka našega trekinga bo na 3100 m. C (Z)

kaindy

Dan 8 – 9: JEZERO KAINDY IN POTOPLJEN GOZD Po zajtrku se bomo zapeljali do jezera Kolsay, kjer si bomo privoščili pohod do jezera Kaindy. Slikovita pot nas bo vodila do jezera Kaindy, katerega nastanek je povzročil potres v začetku 20. stoletja zaradi katerega se v turkiznem jezeru Kaindy nahaja zelo zanimiv potopljen gozd. Jezero obdajajo pobeljeni vrhovi Nebeškega gorovja ter prekrasna narava. Popoldan se bomo vrnili nazaj v vasico. GH (Z)

1373180375_3-04-charyn3640

Dan 10: KAZAHSTANSKI »Grand canyon« Po zajtrku se bomo zapeljali do kanjona Cheryn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata »Grand canyona«. Sprehodili se bomo po delu kanjona imenovan kot »dolina gradov« in se čudili impresivnim oblikam. Nato se bomo zapeljemo nazaj do Almatyja. Prihod v večernih urah. H (Z)

Dan 11: POLETNočni odhod proti letališču in let proti Evropi.

Podaljšek v KIRGIZIJO: 

kirgiz (15) Dan 11: BIŠKEK Zapustili bomo Kazahstan in se zapeljali do meje s Kirgizijo. Po urejenih formalnostih bomo prečkali mejo in se zapeljali do Biškeka, ki si ga bomo ogledali. Ogledali si bomo osrednji trg Ala Too z belo hišo in parlamentom. Sprehodili se bomo skozi Panfiov park ter si ogledali kip Lenina, ki ga niso dali odstraniti. Zapeljali se bomo do glavne tržnice. V kolikor bo čas dopuščal si bomo ogledali še pravoslavno cerkev in filharmonijo. GH (Z)

Kyrgyzstán 2011

Dan 12 NACIONALNI PARK ALA ARCHA: Danes si bomo privoščili izlet v slikovito pokrajino nacionalnega parka Ala Archa. Le tam se bomo podali do slapu, kjer bomo uživali v pohodu in v veličastnosti neokrnjene narave. Zvečer se bomo vrnili do Biškeka. GH (Z)


tajikistan kirgizijaDan 13 – 14: SONG KUL in KIRGIŠKI NOMADI Po pristanku bomo imeli informativni del Biškeka. Nato se bomo zapeljali do vasice, ki bo izhodiščna točka za osrednji del Kirgizije. Fantastična vožnja v osrednji del Kirgizije. Krasna narava, spektakularni prelazi in visokogorske ceste, majhne in zaspane vasice vse dokler ne bomo prispeli do jezera Song Kula. Preko poletja se tu pasejo črede konj, jakov in ovac. Domačini pa živijo jurtah. Po želji si bomo lahko privoščimo jahanje konjev ali zgolj opazovali nomadski način življenja in se povzpeli na okoliške gore. GH & J (Z)
kirgiz-140
Dan 15 – 16: Karavansaraj TAŠ RABAT: Iz Song Kula  nas bo pot vodila  preko številnih prelazov in kanjona reke Narin. Sledil bo spust proti kirgiško-kitajski meji, do Taš Rabata, kjer se nahaja impozanten in originalno ohranjen karanvansaraj, ki priča o trgovanju že v času Marka Pola. Tu si bomo privoščili treking do razgleden točke nad jezerom, ki se nahaja tik ob kitajski meji in kjer je preko višine 4000 m nekoč vodila svilna cesta. Po želji si bomo lahko privoščili  ježo na konju med divjino prekrasne narave. Mogoče nam bo uspelo videti jake ali celo svizce. Hoje na celodnevnem trekingu bo 6-7 ur. J (Z)

_mg_7569Dan 17 – 18: KARAKOL, pravljični KANJON in ISIK KUL Zapeljali se bomo do obale drugega najvišjega jezera na svetu, do Isik kula. Tu si bomo privoščili sprehod in si ogledali nenavadne kamnite formacije t.i. “pravljičnega kanjona” in “sedmih bikov”, ki krasijo to pokrajino. Le nazadnje si bomo privoščili kopanje v jezeru. Zapeljali se bomo do Karakola, kjer si bomo ogledali center mesta in pravoslavno cerkev. GH (Z) 

kirgiz-146

Dan 19: Pot do BIŠKEKA Zapeljali se bomo do Biškeka. Na poti do tja bodo sledili krajši postanki, kjer si bomo med drugim ogledali petroglife in minaret Burana. Po prihodu v prestolnico so sledil kratek ogled Biškeka, kjer je še vedno čutiti sovjetski pridih na kar priča kip Lenina. GH (Z)

Dan 20: POLET Nočni odhod proti letališču v Biškeku in let proti Evropi.

H= hotel; GH = guesthouse; C = šotori; R = nočni vlak, avtobus, paluba,… J = jurta; Z = zajtrk P = prigrizki; V = večerja

Termin potovanja: 09.07. – 19.07.2018 (11 dni) ali s podaljškom v Kirgizijo 09.07. – 28.07. 2018 (20 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 18 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: od 1350€

Cena s podaljškom v KIRGIZIJO: od 1700€

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 400 eur – 600 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev namestitve v šotorih, jurtah, guesthousih in hotelih 2*/3*
 • Obroke kot je omenjeno po programu (za ostale obroke ki niso omenjeni bo poskrbljeno tako v Kazahstanu kot Kirgiziji);
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • spalno vreče, šotore, podloge in kuhinjske pripomočke za treking;
 • dovolilnice za nacionalne parke;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • transfer do letališča (če let zven Slovenije; okvirno 60 – 90 eur);
 • napitnine;
 • hrana izven programa (obroki 10€ – 15€/dan)
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo (so možna samo v mestih)
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja – letališki dan 

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.Avio karta je 430€ (cena preračunana 20. januarja 2017, letalskih kart variira med 400 eur – 700  eur).

Rok za prijavo po razpisni ceni je 10. APRIL 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico  (klikni) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. Pri manjši skupini je doplačilo 50€ (15 – 13 oseb) 100€ (12 – 10 oseb); 140€ (9 – 8 oseb), 160€ (7-6 oseb). Cena je bila preračunana 22. januarja 2018.V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z avtobusom in najetim kombiji/jeepi.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb) in v šotorih.
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli z manjšo kondicijsko pripravo, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. To je naše avanturistično potovanje, ki ga imamo v ponudbi.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 18
 • VREME:V Kazahstan prihajamo v pomladnem času – takrat je dežele primerna za odkrivanje puščavskega dela, ne pa za treking v gorovju Tjanšan, možni so zgolj krajši trekingi. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija, v visokogorju nižje temperature preko noči. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kazahstan je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Kazahstan, ki ga uredimo pred odhodom.
This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s