Potovanje – KAZAHSTAN s trekingom

1421551960-mtcookglac-oAvantura po Kazahstanu nas bo pepeljla po južnem delu te ogrome in še marikoga neznane, a izjemno kontrastne dežele. Tu najdemo zelo raznoliko pokrajino. Od zasneženih vrhov Tjanšana do peščave in stepe ter najglobjih kanjonov kazastanskega t.i. »Grand canyona« pa vse do  vulkanskih ostankov in turkiznih jezer, ledenikov ter številnih živali. Spremlja nas tudi kazaško nomadsko življenje z jurtami in č
3redami konj, ki se je ohranilo skozi stoletja. Osupnejo nas pompozni ostanki svilene ceste ter in skitska gomilna grobišča ter in na drugis strani ostanki sovetjetska skupne zgodovine ter moderna arhitektura v Almaty. Naša pot nas bo vsak dan vodila v nove naravne pojave in nove avanture, v spozanvanje njihove daljne in bližnje zgodovine, v spoznavanje gostoljubnosti Kazahov in neverejetne raznolike pokrajine. Poletnemu programu smo dodali še slikovit treking izpod gorovja Tjašana, ki vam bo istal dolgo po prihodu domov v spominu. Pirdužite se nam pri odkrivaju te zelo slikovite destinacije!

Vrhunci potovanja

 • Neskončna stepa in kazaško nomadsko življenje na visoki planoto;
 • Skitska gomilna grobišča in »zlati človek«;
 • Treking v prekrasni naravi ob vznožju gorskega masiva Tjanšan;
 • Raziskovanje Charyn Kanjon, ki velja za mlajšega brata »Grand canyona«;
 • Potopljen gozd v enem najlepših jezer Kazahstana – Kaindy
 • Naravni rezervat Turgen s številnimi endemičnimi cvetlicami, živalmi in zanimivo soteko;
 • Ostanki svilene cesti ter moderna arhitektura in Almaty;

 

PROGRAM POTOVANJA

Dan 1: POLET: Popoldanski transfer potnikov iz Slovenije do enega bližnjih letališč. Polet z enim prestopanjem proti Kazahstanu. Nočni let.

1368338169_11-12-koktobe640Dan 2: ALMATY Jutranji pristanek v mestuAlmaty. Po ureditvi carinskih formalnosti vožnja v hotel za krajšo osvežitev. Sprehodimo se so skozi Panfilov park, trg Neodvisnosti, si ogledamo centralni muzej, leseno katedrala Zenkov ter se izgubljamo tipičnem osrednje-azijskem bazarju. po še mnogo več. itd. Le nazadnje pa se zapeljemo na najvišjo točko nad mestom, do vrha Kok-Tube, od koder bomo opazovali sončni zahod nad mestom nad katerim se odpirajo 3000 m visoki vršaci pogorja Tjanšan. H (Z)


140923006Dan 3: SKOZI STEPO DO KRALJEVE DOLINE do vznožja TJANŠAN
Zapustimo Almaty in se skozi stepo podamo do mesta Issyk, kjer naj bi nekoč bila kazahstanska »dolina kraljev«, kjer si ogledamo muzej in skitska gomilna grobišča nekdanjih kraljev in bojevnikov. Tu so našli izjemno najdbo, t.i. »zlatega človeka«, ki predstavlja simbol Kazahstana. Po ogledu se zapeljemo do jezera Issyk in do soteske, kjer si v naravnem parku privoščimo krajši treking vse do slapu ob vznožju Tjanšana. C (Z, P, V)

5515748Dan 4: KAZAŠKI NOMADI in NARAVNI REZERVAT Po zajtrku se podamo do visoke planote na 2600 m, kjer se odpira zelena dolina.  Le – tu preko poletja pasejo svojo živino kazaški nomadi, ki so ohranili svoj način življenja skozi stoletja. Živijo v jurtah, pasejo konje, ovce in koze in predelujejo mlečne in mesne pridelke. Visoka planota pa je poznana po naraven rezervat, kjer se nahajajo številni orli, sokoli, lisici, svizci. Na poto nazaj proti našemu kempu se ustavimo v največjem astronomskem observatoriju. C (Z, P, V)


around_almaty3Dan 5 – 7: TREKING V NEBEŠKEM GOROVJU
Privoščimo si 3-dnevni lažji treking v prekrasni naravi ob vznožju gorskega masiva Tjanšana Naš treking krasijo modro – zelene reke, kanjoni, slapovi, ledeniška jezera in ledeniki s fantastično kuliso na pobeljene vrhove Tjanšana. Treking velja za kazaški biser!  Narava v gorovju Tjanšan nam bo kar jemala dih. Hoje bo od 4 – 7 ur na dan. Najvišja točka našega trekkinga bo na 3100 m. C (Z, P, V)

kaindyDan 8 – 9: JEZERO KAINDY IN POTOPLJEN GOZD Po zajtrku se izpod Tjanšana zapeljemo do jezera Kolsay, kjer si bomo privoščili pohod do jezera Kaindy. Slikovita pot nas vodi do jezera Kaindy, katerega nastanek je povzročil potres v začetku 20. stoletja zaradi katerega se v turkiznem jezeru Kaindy nahaja zelo zanimiv potopljen gozd. Jezero obdajajo pobeljeni vrhovi Nebeškega gorovja ter prekrasna narava. Popoldan se vrnemo nazaj v vasico. GH (Z, P, V)

1373180375_3-04-charyn3640Dan 10: KAZAHSTANSKI »Grand canyon« Po zajtrku se zapeljemo do kanjona Cheryn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata »Grand canyona«. Sprehodimo se po delu kanjona imenovanemu kot »dolina gradov« in se čudimo impresivnim oblikam. Nato se preko preko stepe zapeljemo nazaj do Almatyja. H (Z, P)

Dan 11: POLETNočni odhod proti letališču in let proti Evropi. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma ko se bomo zavedali, da nas čaka ponovna rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA V KIRGIZJO si lahko ogledate tu: KIRGIZIJA  (KLIKNI)

H= hotel; GH = guesthouse; C = šotori; R = nočni vlak, avtobus, paluba,… J = jurta; Z = zajtrk P = prigrizki; V = večerja

Termin potovanja: 29.06. – 09.07.2017 (11 dni) ali s podaljškom v KIRGIZIJO 29.06. – 20.07.2017 (22 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 18 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena:od 1580AKCIJA!!! 1515 eur pri 14 prijavljenih (samo Kazahstan) – prijave do aprila 2017

Avio karta je 400€ (cena preračunana decembra 2016, letalskih kart variira med 400 eur – 600  eur). Pri manjši skupini je doplačilo 50€ (13 – 12 oseb) 100€ (11 – 10 oseb); 140€ (9 – 8 oseb), 160€ (7-6 oseb). Cena je bila preračunana 22. decembra, 2016.

CENA VKLJUČUJE praktično vse:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 400 eur – 600 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev namestitve v šotorih, jurtah, guesthousih in hotelih 2*/3*
 • Obroke kot je omenjeno po programu (3 obroke na dan od dneva 2 – 9 ter vsakodnevni zajtrk vse ostale dneve po programu)
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • spalno vreče, šotore, podloge in kuhinjske pripomočke za treking;
 • dovolilnice za nacionalne parke;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • transfer do letališča (če let zven Slovenije; okvirno 60 – 90 eur);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo (so možna samo v mestih)
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja – letališki dan 

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 10. maj 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z avtobusom in najetim kombiji/jeepi.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb) in v šotorih.
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli z manjšo kondicijsko pripravo, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. To je naše avanturistično potovanje, ki ga imamo v ponudbi.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 18
 • VREME:V Kazahstan prihajamo v pomladnem času – takrat je dežele primerna za odkrivanje puščavskega dela, ne pa za treking v gorovju Tjanšan, možni so zgolj krajši trekingi. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija, v visokogorju nižje temperature preko noči. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kazahstan je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Kazahstan, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno itvaja preko agencije EPRA d.o.o. in splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 22. decembra 2016.

Advertisements
This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s