Potovanje – GRUZIJA

Potovanje vodi v Gruzijo, ki ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali visokogorje čudovitega Kavkaza ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija tik ob rusko-gruzinski meji. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Ob koncu potovanja pa še podaljšek v prekrasno dolino Svaneti ki jo bomo popestrili s peš potjo. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v GRUZIJO Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte odletimo proti Gruziji.

kavkaz-67Dan 2: KUTAISI IN PROMETEJEVA JAMA Jutranji pristanek v Kutaisiju, drugemu največjemu mestu v Gruziji. Po prihodu se zapeljemo do hotela, kjer si malce odpočijemo.  Po zasluženem počitku si ogledamo mesto, katedralo Bagati ter samostan Gelati (Unesco), ki se nahaja malce ven iz mesta. Nato se zapeljemo do Prometejeve jame, ki velja za najlepšo jamo v Gruziji. Večerni prihod v Kutaisi. GH (Z)


kavkaz-77Dan 3: Nacionalni park BORJOMI in gruzinska »Kapadokija«:
Zgodaj zjutraj se zapeljemo do nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji mineralni vodi in smučiščih. Iz Borjomija nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsikhe, kjer si ogledamo trdnjavo (rabat), ki kraljuje nad mestom nato pa obiščemo mini gruzinsko “Kapadokijo” in podzemno mesto kraljice Tamar v Varziji. V Varziji prespimo. GH (Z).

kavkaz-51Dan 4: GORI in nekdanja prestolnica Gruzije: Po zajtrku zapustimo Vardzio ter se na poti do Tbilisija ustavimo sprva v Goriju, kjer si  čas si popestrimo z ogledom mesta Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina in kjer si ogledamo tudi muzej posvečen njemu. Za kulturni posladek dneva pa nas čaka Mtskheta (Unesco). V tej stari gruzijski prestolnici in verskem središču dežele obiščemo katedralo Svetitskhaveli. Vožnja v Tbilisi, namestitev v hotelu in uživanje v živahnem tbilisijskem vzdušju. H (Z)

 

 

kavkaz-2bDan 5: TBILISI Po zajtrku si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. H (Z)

foto-vinorodna-gruzijaDan 6: VINORODNA REGIJA GRUZIJE Zapustimo Tbilisi in si privoščimo celodnevni izlet v vinorodni regiji Kakheti. Odpeljemo se do nekdanjega kraljevskega mesta Signaghi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja, saj je obdan z obzidjem in le-ti se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. V oklici si ogledamo tudi izjemno pomembne samostane in katedrale. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in domači prehrani. Pozno popoldan se ponovno zapeljemo nazaj do Tbilisija. H (Z, K)

kazbegi-gruzijaDan 7– 8: KAZBEGI z okolico: Po zajtrki na cesta nas vodi do osrčje Kavkaza, kjer bomo preživili dva dni. Na poti do Kazbegija se vozimo po nekdanji vojaški cesti. Na poti si ogledamo utrdbo Ananuri ter znano zimsko letovišče Gudauri, kjer se odpirajo prekrasni pogledi na hribovito okolico. Ob prihodu v Kazbegi si privoščimo 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli lahko fantastičen razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si popestrimo z odkrivanjem bližje okolice, ko si privoščimo tudi krajši izlet do visoko ležeče vasi Juta, ki velja za eno med višjimi ležečimi vasicami v Evropi, saj leži kar ne 2.200 m. Zadnji dan se popoldan zapeljemo do Kutaisija ali Tbilisija, kjer tudi prespimo. GH (Z)

Dan 9: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču v Kutaisiju ali Tbilisiju in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA – SVANETI:
11130417-panorama-of-alpine-meadows-in-the-caucasus-mountains-upper-svaneti-georgiaDan 9: SVANETI IN MESTIA
Zapustimo Kutaisi/Tbilisi ter se zapeljemo v izolirano pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje,  ob visokem Kavkazu. Gorska pokrajina z manjšimi vasicami z značilnimi stolpi je res spektakularna in izjemno slikovita. Ob prihodu v mesto Mestija si ogledamo okolico ali se po želji sprehodimo do bližnjega ledenika. GH (Z)

6cb556b815eba28f35e2496d8b07596004555bd6Dan 10 – 13: Trekking do UŠGULIJA – najvišje ležeča evropska vas Pot nas vodi do najvišje ležeče vasice Ušguli (Unesco), ki leži na 2100 m. Na peš poti do Ušgilija si bomo privoščili raziskovanje te kavkaške okolice in neizmerno uživamo v nepozabni naravi pod Kavkazom in v gostoljubju domačinov.  Naš cilj bo vas Ušgili, ki je znana po svojih znamenitih svanetijskih stolpih in po tem da se nahaja v idilični okolici najvišje gruzinske gore Škara (5193 m). V kolikor nam bo vreme dopuščalo si bomo privoščili treking do bližnjega ledenika. Dnevne hoje bo 5 – 7 ur.GH (Z)

dsc_3055-1Dan 14: DO SLAPU Iz Ušgulija se zapeljemo do 150 m visokega slapu, kjer si privoščimo prijeten treking v tej slikoviti pokrajine. Zvečer se ponovno vrnemo v Mestijo, kjer tudi prespimo. GH (Z)

 

36883_800x600_10923227_42496220432Dan 15: KAVKAŠGE GORE IN PROMETEJEVA JAMA Danes si privoščimo izlet do najvišje ležeče restavracije na 2400 m. Tja se podamo z žičnico, kjer se nam ponudijo ene najlepših razgledov na gore Kavkaza. Nato se zapeljemo do Prometejeve jame, ki velja za najlepšo jamo v Gruziji. Večerni prihod v Kutaisi. GH (Z)

Dan 16: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču v Kutaisiju in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

Termin potovanja (avgust): 14.07. – 22.07. (9 dni) ali 14.07. – 29.07.(15 dni)

Skupina: min. 8 – maks. 20 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: od 760€ + avio karta na osebo (izračunana pri 12 potnikih)

Cena s podaljškom: od 1150€ + avio karta na osebo (izračunana pri 12 potnikih)

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira in ceno potovanja lahko zagotovimo 4 mesece pred odhodom oz. do zapolnitve kvot );
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v hotelih 3* namestitve pri domačinih z zajtrkom in v guesthousih z zajtrkom;
 • Kosilo in pokušina vina na gostilni v vinorodni pokrajini Gruzije;
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • vstopnine;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • obroki ki niso zavedeni v programu potovanja;
 • doplačila za enoposteljno sobo (175€).

 Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Rok za prijavo po razpisni ceni je 4 mesece pred odhodom. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 100 € (8-9 oseb) ali 150€ (6-7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je preračunana 10.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Gruzijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas)
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in v guesthosih.
 • HRANA:Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je pa zelo okusna in raznovrstna.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli. Pohod v Kazbegiju (3-ure) je po želji. V kolikor se pohoda ne bi udeležili uredimo za doplačilo prevoz do cerkvice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – maks 20
 • VREME:Septembra in junija ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 5 – 30ᵒ, v dolinah bo bolj vroče, v hribih in na severu pa zna biti hladneje.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Gruzija je varna države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM:Slovenski državljani za obisk Gruzije ne potrebujemo vizuma.
Advertisements
This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s