Potovanje – GRUZIJA s trekingom

Potovanje vodi v Gruzijo, ki ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali visokogorje čudovitega Kavkaza ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija tik ob rusko-gruzinski meji ter v prekrasni dolini Svaneti,. V Svanetiju si bomo privoščili treking, kjer se nam bodo odpirali neverjetnimi razgledi na gore Kavkaza. V utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ter odkrivali moderna mesta. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v Gruzijo Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte bo pozno zvečer sledil polet priti Tbilisiju ali Kutaisiju.

Rezultat iskanja slik za TBILISI2.dan: TBILISI  V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is kazbegi-gruzija.jpg3 – 4.dan: KAZBEGI & GORI Cesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim se bomo sprehodili do slapu ter se po gorski cesti zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Zadnji dan se bomo ponovno zapeljali po nekdanji vojaški cesti do Tbilisija. GH/H (Z)

Rezultat iskanja slik za Katskhi pillar5.dan: GORI in gruzinska »Meteora« Pot nas bo vodila do Gorija, kjer se bomo ustavili v Stalinovem muzeju. V bližini Gorija si bomo ogledali pomembno mesto svilene ceste ter t.i. gruzinsko »Meteoro«, kjer se nahaja steber na katerem se stoji cerkev in samostan. Zvečer bomo prispeli v Kutaisi. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za martvili6.dan: KANJON in MESTIA Zapustili bomo Kutaisi ter se zapeljali v slikovito pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje. Gorska pokrajina z manjšimi vasicami z značilnimi stolpi je res spektakularna in izjemno slikovita. Na poti do tja se bomo sprehodili po kanjonu ter opazovali goro Ushba.  Ob prihodu v Mestio si bomo ogledali okolico in se pripravili na treking, ki nas bo čakal v naslednjih dneh. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za svaneti trekking adishiDan 6 – 9: TREKING V SVANETIJU Treking v Kavkaškemu gorovju velja za gruzinski biser. Naš 3 dnevni treking bodo krasila krasna gorska narava, ledeniška jezera s fantastično kuliso pobeljenega pogorja in manjši zaselki. Narava v kavkaškem gorovju nam bo gotovo kar Rezultat iskanja slik za ushguli georgiajemala dih. Pot nas bo vodila do najvišje ležeče vasice v Evropi, do Ušgulija (Unesco), ki se nahaja na 2300 m. Vas Ušgili je znana po svojih znamenitih svanetijskih stolpih in po tem da se nahaja v idilični okolici najvišje gruzinske gore Škara (5193 m). Na peš poti do Ušgilija si bomo privoščili raziskovanje te kavkaške okolice in neizmerno uživali v nepozabni naravi pod Kavkazom in v gostoljubju domačinov.  Dnevne hoje bo 5 – 8 ur na dan. Najvišja točka trekinga bo 2800 m. Spali bomo pri domačinih v gostiščih. Dodatno opremo nam bodo s terenskimi vozili pripeljali od izhodišča do izhodišča. Zadnji dan se bomo zapeljali nazaj do Mestije. GH (Z, V)

Rezultat iskanja slik za anaklia georgia10. dan: ČRNO MORJE Danes si bomo privoščili izlet do najvišje ležeče restavracije v Gruziji, na 2400 m. Tja se bomo podali z žičnico, od koder bom imeli ene najlepših razgledov na gore Kavkaza. Nato pa bomo zapustili visokogorje in se zapeljali do morja v bližini Zugdidija. Na morju si bomo privoščili še kako zaslužen počitek. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za PROMETHEUS CAVE11. dan: PROMETEJEVA JAMA in KUTAISI Zapustili bomo morje in se zapeljali nazaj do Kutaisija, kjer si bomo sprehodili po mestu, si ogledali samostan Gelati (Unesco), kjer se nahaja grobnica Davida Graditelja ter se zapeljali do Prometejeve jame. GH (Z)

Dan 12: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Termin potovanja (avgust): 4.8. – 15.8.2019

Termin potovanja (september):  11.9. – 22.9.2019

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: od 800€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 200€ – 350€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Tbilisi/Kutaisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi in terenskimi vozili po programu;
 • lokalno vodenje Gruzije in trekinga,
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 80€ (10 – 13 oseb), 100€ (6 – 9 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
 • enoposteljna soba​ (90€- 140€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 30€,
 • napitnina 30€,

Cena ne vključuje /možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip.

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • Splošni pogojiso sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2019 in je bila 300€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (15 – 14 oseb),  80€ (13-10 oseb) in 100€ (9-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice in v Svanetiju pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Treking tehnično ni zahteven, a je potrebno biti fizično pripravljen. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Preko poletja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 35 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. Poletje je čas ko je primerno za pohode v visokogorju.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Gruzija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.
This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s