POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE INDIJE

9684228-lgTežko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi zavede s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo, saj ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo in doživijo pravi utrip južne Indije, ki je z izjemo Kerale, med nami manj poznana in raziskana, a veliko bolj doživeta in pristna ter precej drugačna od severne Indije. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma v Hampiju, Badamiju in Maduraiju, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Mumbaj, Mysore in Kochin, raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, čajnih plantažah in visokogorskih vasicah, spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije. Potovanje vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov.

Vrhunci potovanja:

Kochin – kraljica arabskega morja, mesto na otoku, dobra atmosfera, kolonialna zapuščina, katakhali ples;

Čajne plantaže – uživanje v okolici čajnih plantaž in začimb z možnostjo krajšega trekinga;

Madurai – srce dravidske in tamilske kulture in impozantne arhitekture;

Naravni park – plovba z ladjici in opazovanje slonov, metuljev, opic, … ob sreči tudi tigrov;

Backwaters – plovba po idiličnih rečnih kanalih, manjše vasice, simpatični domačini;

Arabsko morje – uživanje na plaži in morju južne Indije.

Mumbaj – indijsko velemesto, britanska zapuščina, Bollywood, vrata Indije, morje, gneča;

Goa – nekdanja portugalska kolonija, katedrale, tržnice, morje, plaža, uživanje, zabava;

Badami – tempji z jamskimi poslikavami in simpatična tradicionalna vasica;

Hampi – nekdanja prestolnica, dravidska arhitektura, relaksacija, balvani, sončni zahodi;

Zahodni Gati – odkrivanje višavja zahodnih Gatov z jezeri, slapovi, plantažami palm, kave, poprovca, riža;

Mysore – prestolnica nekdanjega sultanata, mogočna palača, živahna tržnica, kaos, svila, kadila.

PROGRAM POTOVANJA: 

1. dan POLET: Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

costa-rica-beaches-sunset-122.dan: MORJE Po pristanku se zapeljemo do peščene plaža. Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ayurvedske masaže, neverjetni sončni zahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob začetku potovanja? GH (Z)

kerala1-23.dan: REČNI KANALI BACKWATERS Zapeljemo se  do rečnih kanalov – Backwaters se in uživamo v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem zahodu in hrani pripravljeni na ladji. Prespimo na ladjici GH (Z)

corbet-national-park-photography4.-5. dan: NARAVNI PARK Zelo zgodaj zjutraj se zapeljemo do naravnega parka Thakkady. Ves dan preživimo in se izgubljamo v naravnem parku. Privoščimo si rafting na bamubusovih plovilih, opazujemo slone, opice, ptiče,… ob veliki sreči nam uspe videti tudi tigre. Drugi dan se popoldan iz naravnega parka zapeljemo do Maduraija kakmor prispemo  zvečer. GH (Z)

madurai16.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku si ogledamo Madurai, južno indijsko mesto, ki je poznan po svojih dravidski kulturi in arhitekturi, po templjih, ki krasijo mesto. Po ogledu mesta se podamo do glavnega templja, kjer se čudimo nad vsem znanjem in neverjetni arhitekturi, ki so ga doprinesli h južno-indijski kulturi. Popoldan pa se zapeljemo do Munnarja, kjer se nahajajo čajne plantaže. GH (Z)

The-tea-plantations-of-Munnar-Kerala7 . in 8. dan: ČAJNE PLANTAŽE V Munnarju, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si ogledamo okolico, sprehodimo med čajne plantaže in po želji privoščimo vožnjo z kolesom po manjših gričih, ki nam ponujajo prečudovite razglede na okolico ter se zadnji dan zapeljemo do Kočina. GH (Z)

925003666s

9.dan KOČIN Po zajtrku si ogledamo simpatično živahno južno indijsko mesto, kjer začutimo nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si lahko privoščimo še ogled indijskega katakhali plesa. GH (Z)

10.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA:

DSC03218

10. – 12. dan ZAHODNI GATI Zapeljemo se v idilično pokrajino zahodnih Gatov, ki jih krasijo visoke gore, manjše vasice, starodavna dravidska kultura, petroglifi, naravna biodiverziteta, deževni gozd, slapovi, jezera, nasadi palm, riža in kave in kakavovca. Vse to in še več preden se zapeljemo do Mysoreja  GH (Z)

Mysore_Palace_13.dan MYSORE Kulturna prestolnica Karnatake poznano po impresivne sultanovi Mysore palači, cerkvi, templjih, svili, kadilih, kaosu v mestu… Privoščimo si tudi panoramski ogled mesta še preden se vkrcamo na vlak, ki nas vodi do Hampija.  R (Z)

coracle-hampi14. – 15. dan: HAMPI Naše doživetje se stopnjuje, ko prispemo v Hampi, nekdanjo prestolnic Vijaygarske dinastije. Mesto obdajajo zanimivi balvani, templji in reka, ki jo prečkamo na okroglih čolnih. Poponoma se pustimo zapeljati temu pisanemu mestu in si ga dodobra ogledamo ter morda pokramljamo s svetimi možmi ali poizkusimo svoje plezalne sposobnosti. GH (Z)

badami16. in 17.dan BADAMI Pot iz Hamija nas vodi do manjše tradicionalne vasice, Badami, ki je poznana po svojih izvrstnih jamskih poslikavah. Natančno si ogledamo Badami z okolico, ki ga krasijo krasni templji ter se družimo z nagajivimi otroci, poklepetamo z odraslimi ter uživamo v tej pokrajini raztresenih granitnih kamnov in fenomenalnih sončnih zahodov.  Drugi dan se zapeljemo proti Hubbeliju od koder nas nočni vlak popelje do Goe. GH (Z) in R (Z)

goa 118. – 19. dan GOA Goa nekdanja portugalska kolonija ali raj za hipije. Ogled katedrale, boljšega sejma ali zgolj uživanje ob na morju pod kokosovimi palmami. Na željo si lahko privoščimo že prvo masažo ali zgolj uživamo na malbarski obali ob sončnem zahodu. GH (Z)

mimbai20. dan: MUMBAI: Polet proti Mumbaiju, v vratih Indije, velemestu, ki leži ob arabskem morju in je danes poznano po filmski produkciji – Boolywoodu. V kolikor bo čas dovoljeval ogled britanske zapuščine, tradicionalni bazar, pralci oblačil, sprehod ob obali in Zadnji indijski obrok. H (Z)

21.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Mumaiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (december): 23.12.2018 – 02.01.2019 (10 dni) ali 23.12. – 12.01.2019 (21 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: od 1365€

Cena s podaljškom: od 1985€

Kontakt: shakti.potep@gmail.com  031 – 249 105

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Evropa – Trivanddrum/Mumbai – Evropa (cena variira);
 • notranji let Goa – Mumbai (cena variira);
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev namestitve v preprostih hotelih (2*/3*) z zajtrkom ter namestitev v guesthousih;
 • vse stroške s prevozi (najetimi mini-busi/taxiji, vlaki, rikšami, ladjica) in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti ter organizacijo indijske lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine;
 • napitnine;
 • urejanje in posredovanje za vizum (za 65€ doplačila Vam vizum uredimo mi);
 • povratni transfer do mednarodnega letališča in nazaj (okvirno 50€ – 90€);
 • obroki kot so omenjeni na programu;
 • stroški osebne narave.

Vse našteto za doplačilo uredimo mi.  

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Indijska rupija vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.Mednarodna letalska karta je preračunana na 5. januarja 2018 in je bila 615€ – cene avio kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo in spremstvo/vodenje na potovanju pri najmanj 16 prijavljenih ter letalska karta s taksami. Na agencijo se nakaže okvirno 1200 €, razliko do polne cene se plačuje na poti  kot del aranžmaja programa.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 300 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine  je doplačilo 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Po Indiji bomo potovali z najetimi minibusi/taxiji, z vlaki, ladjo in letalom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne ali troposteljne sobe) ali bungalovih na morju.
 • HRANA:Je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – max 16
 • VREME:V južno Indijo prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se gibljejo med 5ᵒC in 35ᵒC. Padavine niso pogoste, a v Kerali ob koncu suhega obdobja zna biti že malo bolj vlažno. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Južna Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča ter na javnih prevozih. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: v Indiji lahko kupimo precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

 

Advertisements
This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s