POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE INDIJE

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi prevzame s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo. Ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma v Hampiju, Badamiju in Maduraiju, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Mumbaj, Mysore in Kochin, videli raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, se sprehodili skozi čajne plantaže in visokogorske vasice, doživeli spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije.

1.dan POLET: Transfer do letališča in polet proti Indiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is mumbai.jpg2.dan: MUMBAI Pristali bomo v Mumbaiju, v vratih Indije, velemestu, ki leži ob arabskem morju in je danes poznano po filmski produkciji – Boolywoodu. V Mumbaiju si bomo ogledali ostanke britanske zapuščine, tradicionalni bazar, se sprehodili po obali in  se pridružili uličnim pralcem ter na vašo željo se  sprehodili v revni četrti. H (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is badamicaves.jpg3.dan BADAMI Poleteli bomo proti Karnataki. Pot nas bo vodila do mesta Badami, ki je poznano po svojih izvrstnih jamskih poslikavah. Natančno si bomo ogledali Badami z okolico. Mesto krasijo krasni templji. Tu se bomo lahko družili z nagajivimi otroci, poklepetali z odraslimi ter uživali v tej pokrajini raztresenih granitnih kamnov in fenomenalnih sončnih zahodov. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is hampi.jpg4. – 5. dan: HAMPI Jutranji odhod proti Hmapiju, kjer se bo naše doživetje zgolj stopnjevalo, ko bomo raziskali to nekdanjo prestolnico Vijaygarske dinastije. Mesto obdajajo zanimivi balvani, templji in reka, ki jo bomo prečkali na okroglih čolnih. Poponoma se bomo pustili zapeljati temu pisanemu mestu in si ga dodobra ogledali ter morda pokramljali s svetimi možmi. Zadnji dan pa se bomo z nočnim vlakom zapeljali do Mysoreja. GH (Z) in R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is indija-2013-2-1383.jpg6.dan MYSORE Mysore je kulturna prestolnica Karnatake je poznana po impresivni sultanovi Mysore palači, cerkvi, templjih, svili, kadilih, kaosu v mestu… Po pristanku in krajši osvežitvi si bomo privoščili panoramski ogled mesta, uživali v mestnem vrvežu in številnih ogledih. H (Z)

Povezana slika7. –  9. dan ZAHODNI GATI Zapustili bomo mestni kaos in se bomo zapeljali v idilično pokrajino zahodnih Gatov, ki jih krasijo visoke gore, manjše vasice, starodavna dravidska kultura, petroglifi, naravna biodiverziteta, deževni gozd, slapovi, jezera, nasadi palm, riža in kave ter kakavovca. Poleg tega pa bomo uživali v naravnem parku v katerem živijo številne živali kot so: sloni, tigri, srne, pavi,… Na poti do Kochina si bom ogledali še eno zelo zanimivo borilno veščino, ki jo le – tu izvajajo skozi stoletja. Vse to in še več preden se bomo zapeljali do Kochina. GH (Z)  

Rezultat iskanja slik za cochin sights10.dan KOČIN Po zajtrku si bomo ogledali simpatično živahno južno indijsko mesto Kočin, kjer bomo začutili nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si bomo lahko privoščili še ogled indijskega katakhali plesa, kjer nam bodo plesalci s posebnimi maskah približali indijske mite. GH (Z)

11.dan: POLET Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti letališču od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – KERALA:

Rezultat iskanja slik za munnar sights11. – 12. dan: ČAJNE PLANTAŽE Zapeljali se bomo do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si bomo ogledali okolico, sprehodili med čajne plantaže in po želji privoščili vožnjo z kolesom po manjših gričih, od koder se nam bodo ponujali prečudoviti razgledi na okolico. GH (Z) 

This image has an empty alt attribute; its file name is madurai-india-4.jpg13.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku se bomo zapeljali do Maduraija v Tamil Naduju. Madurai je poznan po dravidski kulturi in arhitekturi. Po prihodu v Madurai si bomo ogledali tipičen indijski tempelj, kjer se bomo čudili nad arhitekturi in takratnem znanjem, ki so ga doprinesli h južno-indijski kulturi in arhitekturi. Zvečer pa se bomo z nočnim vlakom zapeljali proti Kerali. R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is kerala-beach.jpg14. –  15. dan: MORJE Po jutranjem pristanku se bomo zapeljali na eno izmed plaž v Kerali. Peščene plaže, kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ajurvedske masaže, neverjetni sončni zahodi. Vsekakor nam bodo prijale kratke počitnice in oddih na plaži. GH (Z) 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is kerala1-3.jpg16. – 17. dan: REČNI KANALI BACKWATERS Zapeljali se bomo do rečnih kanalov t.i. Backwaters, kjer bomo prespali na ladjici predelano v hotel. Pluli bomo po rečnih kanalih – Backwaters in uživali v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem zahodu in hrani pripravljeni na ladji. Naslednji dan se bomo poslovili od rečnih kanalov in se bomo zapeljali proti Kochinu. GH (Z)

18.dan: POLET Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti letališču od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje v gostiščih; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje v gostiščih; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Termin (februar): 07.02. – 17.02.2019 (11 dni) ali 07.02. 2019 – 24.02.2019 (18 dni)

Termin (november): 21.11. – 1.12.2019 (11 dni) ali 21.11. – 8.12.2019 (18 dni)

Termin (Novo leto): 19.12. – 29.12.2019 (11 dni) ali 19.12. – 5.1.2020 (18 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: od 1450€

Cena s podaljškom: od 1950€ €

Kontakt: shakti.potep@gmail.com,  031 – 249 105

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke –Mumbai/Kochin/Trivandrum – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Notranji leti na relacijah: Mumbai – Hubli * z vsemi letališkimi taksami (cena variira);
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom, nočitev na turistični ladjici z zajtrkom in večerjo
 • prevozi po programu (avtobus, vlak, rikše, ladjica);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (165€);
 • urejanje in posredovanje za indijski vizum (70€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 100€,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje v Indijo državljani potrebujejo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. oktobra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. oktobra 2018 in je bila 630€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Indiji.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetimi avtobusi, taxiji, rikšami, ladjicami in vlakom ter letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah in v preprostih in čistih prenočiščih brez kategorizacije.
 • HRANA: je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizumum za Indijo, ki ga uredimo pred odhodom.

This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s