POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE INDIJE

9684228-lg

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi zavede s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo, saj ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo in doživijo pravi utrip južne Indije, ki je z izjemo Kerale, med nami manj poznana in raziskana, a veliko bolj doživeta in pristna ter precej drugačna od severne Indije. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma v Hampiju, Badamiju in Maduraiju, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Mumbaj, Mysore in Kochin, raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, čajnih plantažah in visokogorskih vasicah, spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije. Potovanje vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov.

1.dan POLET: Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

2.dan: MUMBAI: Pristali bomo v Mumbaiju, v vratih Indije, velemestu, ki leži ob arabskem morju in je danes poznano po filmski produkciji – Boolywoodu. V kolikor bo čas dovoljeval ogled britanske zapuščine, tradicionalni bazar, sprehod ob obali. H (Z)

3.dan BADAMI Poleteli bomo proti Karnataki. Pot nas bo vodila do Badamija, ki je poznan po svojih izvrstnih jamskih poslikavah. Natančno si bomo ogledali Badami z okolico, ki ga krasijo krasni templji ter družili se bomo z nagajivimi otroci, poklepetali z odraslimi ter uživali v tej pokrajini raztresenih granitnih kamnov in fenomenalnih sončnih zahodov. GH (Z)

4. –  5. dan: HAMPINaše doživetje se bo v Hampiju stopnjevalo, ko bomo raziskali to nekdanjo prestolnico Vijaygarske dinastije. Mesto obdajajo zanimivi balvani, templji in reka, ki jo bomo prečkali na okroglih čolnih. Poponoma se bomo pustili zapeljati temu pisanemu mestu in si ga dodobra ogledali ter morda pokramljali s svetimi možmi. Zadnji dan se bomo z nočnim vlakom zapeljali do Mysoreja. GH (Z) in R (Z)

6.dan MYSORE Kulturna prestolnica Karnatake je poznana po impresivni sultanovi Mysore palači, cerkvi, templjih, svili, kadilih, kaosu v mestu… Privoščimo si bomo tudi panoramski ogled mesta in uživali v mestnem vrvežu. R (Z)

7. — 9. dan ZAHODNI GATIZapeljali se bomo v idilično pokrajino zahodnih Gatov, ki jih krasijo visoke gore, manjše vasice, starodavna dravidska kultura, petroglifi, naravna biodiverziteta, deževni gozd, slapovi, jezera, nasadi palm, riža in kave in kakavovca. Vse to in še več preden se bomo zapeljali do Kochina v Kerali.GH (Z) 

10.dan KOČIN Po zajtrku si bomo ogledali simpatično živahno južno indijsko mesto, kjer bomo začutili nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si bomo lahko privoščimo še ogled indijskega katakhali plesa. GH (Z)

11.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – KERALA:

11. – 12. dan: ČAJNE PLANTAŽEZapeljali se bomo do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si bomo ogledali okolico, sprehodili med čajne plantaže in po želji privoščili vožnjo z kolesom po manjših gričih, ki nam ponujajo prečudovite razglede na okolico. GH (Z) 

13.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku se bomo zapeljali do Maduraija, južno indijsko mesto, ki je poznano po dravidski kulturi in arhitekturi. Po prihodu v Madurai si bomo ogledali glavni tipičen južno indijski tempelj, kjer se bomo čudili nad znanjem in neverjetni arhitekturi, ki so ga doprinesli h južno-indijski kulturi. Zvečer se bomo z nočnim vlakom zapeljali proti Kerali. R (Z)

14. – 15. dan: MORJEPo jutranjem pristanku se boo zapeljali na eno izmed plaž v Kerali. Peščene plaže, kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ayurvedska masaže, neverjetni sončni zahodi. GH (Z)

16.- 17. dan: REČNI KANALI BACKWATERS Zjutraj se bomo zapeljali do rečnih kanalov t.i. Backwaters. Pluli bomo po rečnih kanalih – Backwaters in uživali v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem vzhodu in hrani pripravljeni na ladji. Naslednji dan se bomo poslovili od rečnih kanalov in se bomo zapeljali proti Kochinu. GH (Z)

18.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Mumaiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje v gostiščih; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (december): 22.12.2018 – 01.01.2019 (11 dni) ali 22.12.2018 – 08.01.2019 (18 dni)

Termin (februar): 02.02.2019 – 12.02.2019 (11 dni) ali 02.02. 2019 – 19.02.2019 (18 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: od 1450€ (850€ + avio karta)

Cena s podaljškom: od 1900€ € (1300€ + avio karta)

Kontaktshakti.potep@gmail.com,  031 – 249 105

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke –Mumbai/Kochin/Trivandrum – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Notranji leti na relacijah: Mumbai – Hubli * z vsemi letališkimi taksami (cena variira);
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom, nočitev na turistični ladjici z zajtrkom in večerjo
 • prevozi po programu (avtobus, vlak, rikše, ladjica);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (165€);
 • urejanje in posredovanje za indijski vizum (70€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 100€,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje v Indijo državljani potrebujejo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. aprila 2018 in je bila 650€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Indiji.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetimi avtobusi, taxiji, rikšami, ladjicami in vlakom ter letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije.
 • HRANA: je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizumum za Indijo, ki ga uredimo pred odhodom
Advertisements
This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s