Potovanje – aktivna GRČIJA in podaljšek v ALBANIJO

Potovanje po slikoviti Grčiji in Albaniji. V Atenah in Delfih se bomo posvetili grški mitologiji in zgodovini. Skrenili bomo do Meteore, kjer se nahajajo samostani na vrhu skalnatih pečin. Skrenili bom do severno-grške pokrajine Epir, ki je izjemno slikovita in gorata dežela. To je ena najmanj obiskanih in poseljenih regij v Grčiji, ki se ponaša s krasno pokrajino pindskega gorovja, kamnitimi visokogorskimi vasicami, najglobljim kanjon sveta (Vikos). Pri gostoljubnih domačinih bomo okušali doma pripravljeno hrano in vino. Nadaljevali bomo proti južni Albaniji, kjer bomo uživali na jonskem morju in dodobra raziskali zgodovinsko pomembna mesta, ki slišijo na imena Butrint, Gjirokastra, Berat in Kruja ter se izgubljali v moderni Tirani. Potovanje bo kombinacija pohodov in ogledov in uživanju v prezrtemu delu Evrope, ki ga še vedno ni zajel val turizma. 

Rezultat iskanja slik za athensDAN 1: ATENE Poleteli bomo proti Atenam. Po prihodu in krajši osvežitvi bomo sprva raziskali Atene in njene zgodovinske ostanke od knjižnice, Zeusovega templja do Akropole in uživali na prvi grški večerji. GH

Rezultat iskanja slik za delphiDAN 2: DELFI Zjutraj bom sprehodili se bomo po živahnih ulicah Atenah, ki so moderno in kulturno središče Grčije Nato pa se bomo zapeljali do zgodovinskega prenočišča v Delfijih, za katerega se je v preteklosti verjelo da center univerzuma. Ogledali si bomo gledališče, gimnazijo, akvedukt,… in se vpletli v nekdanje aspekte življenja. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za METEORADAN 3: METEORA Zjutraj nas bo pot nas bo vodila Termopilam, kjer se je dogodila zelo pomembna bitka med Grki in Perzijci. Privoščili si bomo namahanje v toplotni izvirih in pot bomo nadaljevali proti Meteori (Unesco), ki velja za eno največjih in najpomembnejših skupin samostanov v Grčije, kjer je šest samostanov zgrajenih na vrhu naravnih skal. GH (Z)

1gDAN 3: EPIRSKE VASICE Po zajtrku se bomo odpeljali do območja v Pindskem gorovju, imenovanem Zagoria, ki se nahaja znotraj Narodnega parka Vikos–Aoös. Pot nas bo vodila med kamnite in gorske vasice pozabljenega in slikovitega Epirja, kjer bomo preživeli nekaj dni in ga raziskali na našim peš poteh. Privoščili si bomo pohod med kamnitimi vasicami pokrajine Zagori. Le tu se bomo povzpeli do najvišje točke kanjona na 1340 m, kjer bomo imeli osupljiv pogled na kanjon in gorato okolico. GH (Z) 6 ur hoje

Povezana slikaDAN 5: KANJON VIKOS Po zajtrku se bom zapeljali do kamniti vasi Monodendri in si jo tudi ogledali. Vas se nahaja ob začetku ob kanjonu Vikos, ki je proglašen za najgloblji kanjon sveta in skozi kanjon teče reka Voidomatis. Le-tu si privoščili pohod v prekrasnem in gozdnatem delu kanjona vse dokler ne bomo prišli do istoimenske vasi Vikos. GH (Z) 6 ur hoje

Rezultat iskanja slik za voidomatis springsDAN 6: Izvir reke VOIDOMATIS Po zajtrku se bomo ponovno zapeljali do vasice Vikos in se v bomo sprehod ob reki in do izvira reke Voidomatis vse do izjemno slikovite vasice Papigo, kjer bom tudi prespali. GH (Z) 3 urE hoje

Rezultat iskanja slik za vikos drakolimniDan 7: GOROVJE PINDOS Po zajtrku bomo začeli naš treking skozi gorato okolico dokler ne bomo prispeli do koče, ki se nahaja na 1950 m. Od tu bomo se vzdignili še t.i. zmajevega jezera, ki se nahaja pod gorskim masivom Tymfi. Jezero se nahaja ob klifu nad katerim se nahaja šesta najvišja gora Grčije – Gamila (2497 m) ). Od tu se nam bodo odpirali krasni razgledi na vrhove pogorja Pindos. V jezeru se bom lahko osvežili ali celo zaplavali. Spanje v koči na skupnih ležiščih. GH (Z)  6 ur hoje

Rezultat iskanja slik za kipi bridge greeceDan 8: SOTESKA AOOS Spustili se bomo do samostana iz 18.stletja. nato bom vstopili v sotesko Aoos kjer se bomo lahko skopali v reki še preden bom prispeli do vasice kjer se znan obokan most iz 19. stoletja, ki velja za najvišji most na Balkanu na jar kaže že višina 20 metrov. GH (Z) 6 ur hoje

Dan 9: POLET Po zajtrku se bomo odpeljali do Soluna in od ta poleteli proti bližnjemu mednarodnemu letališču /(Z)

PODALJŠEK POTOVANJA:

Rezultat iskanja slik za gjirokasterDay 9: PROTI ALBANIJI Danes bomo prečkali v Albanijo. Sprva se bomo zapeljali do slikovitega izvira reke Bistrice, do t.i. modrega očesa. Nato pa bom nadaljevali do kamnitega mesta – Gjirokastër. Mesto še vedno velja za lepše ohranjen arhitekturni biser s trdnjavo, kamnitimi hišami in tlakovanimi ulicami. V tem sivo-belem mestu sta odrasla razvpit diktator Enver Hoxha in pisatelj Ismail Kadare. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za ksamil albaniaDan 10 – 11: ALBANSKA RIVERA Ne daleč stran se nahaja albanska riviera kamor se bomo danes zapeljali.  Sprva si bomo ogledali opevan antični Butrinta, ki se ponaša z zgodovinskim ostanki izpred 2.500 let. Največje mesto v oklici je Saranda, ki je nekoč nudila zavetišče grškim legionarjem, kasneje (v komunističnih časih) pa je postala Rezultat iskanja slik za BUTRINTznano letovišče. Tudi mi si bomo privoščili počitek in se prelevili v sodobne popotnike ter si tako privoščili plavanje v simpatičnem zalivu. Nadaljevali bomo vzdolž Ionskega morja, ogledali pa si bomo tudi pomemben in krasen zaliv Palermo ter nedotaknjeno trdnjavo iz 19. stoletja. Nastanjeni bomo v vasici Qeparu. Povzpeli se bomo lahko do stare vasice na bližnjem hribu ali pa se bomo preprosto prepustili šumenju valov z morja ter gostoljubju domačinov. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za beratDAN 12 – 13: BERAT – MESTO TISOČERIH OKEN Sledila bo vožnja do ohranjenega zgodovinskega mesta Berat – mesto tisočerih oken, kjer so nekoč živeli Iliri, Rimljani, Bizantinci, Osmani, dandanes pa predvsem Albanci. Lahko se bomo izgubili po prepletenih tlakovanih ulicah mesta, lahko bomo obiskali stare pravoslavne cerkve s tradicionalnimi ikonami. Nato pa bo sledila še vožnja do Tirane. H (Z)

Rezultat iskanja slik za tiranaDan 14: TIRANA IN KRUJA Zjutraj bomo pot nadaljevali do Kruje, kjer si bomo za začetek ogledali nekdanjo trdnjavo, ki je danes spremenjena v muzej, posvečena pa je največjemu albanskemu heroju, Skenderbegu. Sprehodili se bomo po živahnem bazarju, se preizkusili v barantanju, seveda pa bo dovolj prostega časa za kozarček pravega albanskega konjaka in zelo okusnega bureka. Popoldan bo sledil sprehod po moderni in živahni Tirani,  kjer si bomo ogledali glavni trg, številne komunistične in italijanske stavbe, mošejo ter nekoč prepovedan del mesta. H (Z)

DAN 15: LET

Termin potovanja (junij): 01.06. – 09.06.2019 (9 dni) ali 01.06. – 15.06.2019 (15 dni)

Termin potovanja (julij): 20.07. – 28.07.2019 (9 dni) ali 20.07. – 03.08.2019 (15 dni)

Termin potovanja (september): 07.09. – 15.09.2019 (9 dni) ali 07.09. – 21.09.2019 (15 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

CenaV PRIPRAVI

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Atene/Soluni/Tirana – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki ter v kočah z zajtrkom.
 • prevozi z avtobusom/kombiji po programu;
 • slovensko spremljanje – vodja poti.
 • Angleško govorečega lokalnega vodnika.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 80€,
 • napitnina 30€.

Opombe:

 • za potovanje v Grčijo in Albanijo slovenski državljani ne potrebujejo vize;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 17. decembra 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 180€ z odhodom iz letališča iz Benetke. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Grčijo in Albanijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter v koči v skupnih prostorih.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Grška in Albanska hrana je zelo okusna in raznolika in malce spominja na balkansko. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malo avanturistične žilice ter je malce bolj fizično pripravljen.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Od pozne pomladi do jeseni je v Albaniji in Grčiji prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v dolinah je topleje ter na severu (Pindos) pa bolj hladno preko noči.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Grčija in Albanija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obe državi ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.
Advertisements
This entry was posted in blog, grčija and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s