Potovanje – aktivna GRČIJA in podaljšek v ALBANIJO

Potovanje po slikoviti Grčiji in Albaniji. V Atenah in Delfih se bomo posvetili grški mitologiji in zgodovini. Skrenili bomo do Meteore, kjer se nahajajo samostani na vrhu skalnatih pečin. Raziskovali bomo severno grško pokrajino Epir. To je ena najmanj obiskanih in poseljenih regij v Grčiji, ki se ponaša s krasno pokrajino pindskega gorovja, kamnitimi visokogorskimi vasicami in najglobljim kanjonom na svetu (Vikos). Pot bomo nadaljevali proti južni Albaniji, kjer bomo uživali na jonskem morju in dodobra raziskali zgodovinsko pomembna mesta, ki slišijo na imena Butrint, Gjirokastra, Berat in Kruja ter se izgubljali v moderni Tirani. Potovanje bo kombinacija pohodov in ogledov in uživanju v prezrtemu delu Evrope, ki ga še vedno ni zajel val turizma. 

Rezultat iskanja slik za athensDAN 1: ATENE Poleteli bomo proti Atenam. Po prihodu in krajši osvežitvi bomo sprva raziskali Atene in njene zgodovinske ostanke od knjižnice, Zeusovega templja do Akropole in uživali na prvi grški večerji. GH

Rezultat iskanja slik za delphiDAN 2: DELFI Zjutraj se bomo sprehodili po živahnih ulicah in si ogledali moderno in kulturno središče Grčije. Popoldan se bomo zapeljali do zgodovinskega prenočišča v Delfijih, za katerega se je verjelo, da je center univerzuma. Ogledali si bomo gledališče, gimnazijo, akvedukt,… GH (Z)

Rezultat iskanja slik za METEORADAN 3: METEORA Zjutraj nas bo pot vodila proti Termopilam, kjer se je dogodila zelo pomembna bitka med Grki in Perzijci. Privoščili si bomo namahanje v toplotni izvirih in pot bomo nadaljevali proti Meteori (Unesco), ki velja za eno največjih in najpomembnejših skupin samostanov Grčije, kjer je šest samostanov zgrajenih na vrhu naravnih skal. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za epir homemade foodDAN 4: EPIRSKE VASICE Po zajtrku se bomo odpeljali do območja v Pindskem gorovju, imenovanem Zagoria, ki se nahaja znotraj narodnega parka Vikos–Aoös. Pot nas bo vodila med kamnite in gorske vasice. Privoščili si bomo pohod med kamnitimi vasicami pokrajine Zagori. Povzpeli se bomo do najvišje točke kanjona na 1340 m, kjer bomo imeli osupljiv pogled na kanjon in gorato okolico. GH (Z) 6 ur hoje

Povezana slikaDAN 5: KANJON VIKOS Po zajtrku se bom zapeljali do kamniti vasi Monodendri. Vas se nahaja ob začetku  kanjona Vikos, ki je proglašen za najgloblji kanjon na svetu. Privoščili si bomo pohod v prekrasnem in gozdnatem delu kanjona vse dokler ne bomo prišli do istoimenske vasi Vikos. GH (Z) 6 ur hoje

Rezultat iskanja slik za zagor villageDAN 6: reka VOIDOMATIS Po zajtrku se bomo ponovno zapeljali do vasice Vikos in se v bomo sprehod ob reki in do izvira reke Voidomatis vse do izjemno slikovite vasice Papigo, kjer bom tudi prespali. GH (Z) 3 ure hoje

Rezultat iskanja slik za zagori greeceDan 7: gorovje pindos & zmajevo jezero Po zajtrku bomo začeli naš treking skozi gorato okolico dokler ne bomo prispeli do koče, ki se nahaja na 1950 m. Od tu bomo se vzdignili še do zmajevega jezera, ki se nahaja pod gorskim masivom Tymfi. Jezero se nahaja ob klifu nad katerim se nahaja šesta najvišja gora Grčije – Gamila (2497 m). Od tu se nam bodo odpirali krasni razgledi na vrhove pogorja Pindos. V jezeru se bom lahko osvežili ali celo zaplavali. Spanje v koči na skupnih ležiščih. GH (Z)  6 ur hoje

Rezultat iskanja slik za kipi bridge greeceDAn 8: soteska aoos Spustili se bomo do samostana iz 18. stoletja. Raziskovali bomo sotesko Aoos kjer se bomo lahko skopali v reki še preden bomo prispeli do znanega obokanega mostu iz 19. stoletja, ki velja za najvišji most na Balkanu. GH (Z) 6 ur hoje

DAn 9: polet Po zajtrku se bomo odpeljali do Soluna in od tu poleteli proti bližnjemu mednarodnemu letališču /(Z)

PODALJŠEK POTOVANJA – ALBANIJA:

Rezultat iskanja slik za gjirokasterDAN 9: PROTI ALBANIJI Prečkali bomo v Albanijo. Sprva se bomo zapeljali do slikovitega izvira reke Bistrice, do t.i. modrega očesa. Nato pa bom nadaljevali do kamnitega mesta – Gjirokastër. Mesto še vedno velja za lepše ohranjen arhitekturni biser s trdnjavo, kamnitimi hišami in tlakovanimi ulicami. V tem sivo-belem mestu sta odrasla razvpit diktator Enver Hoxha in pisatelj Ismail Kadare. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za ksamil albaniaDAN 10 – 11: ALBANSKA RIVERA Ne daleč stran se nahaja albanska riviera kamor se bomo zapeljali.  Sprva si bomo ogledali opevan antični Butrint, ki se ponaša z zgodovinskim ostanki izpred 2.500 let. Največje mesto v oklici je Rezultat iskanja slik za BUTRINTSaranda, ki je nekoč nudila zavetišče grškim legionarjem. Tudi mi si bomo privoščili počitek in se prelevili v sodobne popotnike ter si tako privoščili plavanje v simpatičnem zalivu. Nadaljevali bomo vzdolž Ionskega morja, ogledali pa si bomo tudi pomemben in krasen zaliv Palermo ter nedotaknjeno trdnjavo iz 19. stoletja. Nastanjeni bomo v vasici, kjer se bomo prepustili šumenju valov z morja ter gostoljubju domačinov. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za beratDAN 12 – 13: BERAT – MESTO TISOČERIH OKEN Sledila bo vožnja do zgodovinskega mesta Berat – mesto tisočerih oken, kjer so nekoč živeli Iliri, Rimljani, Bizantinci, Osmani. Izgubljali se bomo po prepletenih tlakovanih ulicah mesta in obiskali stare pravoslavne cerkve. Zvečer bo sledila še vožnja do Tirane. H (Z)

Rezultat iskanja slik za tiranaDAN 14: TIRANA IN KRUJA Zjutraj si bomo najprej ogledali meto Kruje, kjer se nahaja trdnjavo, ki je danes spremenjena v muzej in je posvečen največjemu albanskemu heroju, Skenderbegu. Sprehodili se bomo po živahnem bazarju. Popoldan bo sledil sprehod po moderni in živahni Tirani,  kjer si bomo ogledali glavni trg, številne komunistične in italijanske stavbe, mošejo ter nekoč prepovedan del mesta. H (Z)

DAN 15: LET

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Termin potovanja (junij): 1.6. – 9.6.2019 (9 dni) ali 1.6. – 15.6.2019 (15 dni)

Termin potovanja (julij): 13.7. – 21.7.2019 (9 dni) ali 13.7. – 27.7.2019 (15 dni)

Termin potovanja (september): 31.8. – 8.9.2019 (9 dni) ali 31.8. – 14.9.2019 (15 dni)

Termin – individualno: za minimalno 2 osebi

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: 685€ + letalska karta

Cena s podaljškom: 1050€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 200€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Atene/Soluni/Tirana – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki ter v kočah z zajtrkom.
 • prevozi z avtobusom/kombiji po programu;
 • slovensko spremljanje – vodja poti.
 • Angleško govorečega lokalnega vodnika.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 80€,
 • napitnina 30€.

Opombe:

 • za potovanje v Grčijo in Albanijo slovenski državljani ne potrebujejo vize;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 17. decembra 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 180€ z odhodom iz letališča iz Benetke. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Grčijo in Albanijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter v koči v skupnih prostorih.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Grška in Albanska hrana je zelo okusna in raznolika in malce spominja na balkansko. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malo avanturistične žilice ter je malce bolj fizično pripravljen.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Od pozne pomladi do jeseni je v Albaniji in Grčiji prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v dolinah je topleje ter na severu (Pindos) pa bolj hladno preko noči.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Grčija in Albanija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obe državi ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.
This entry was posted in blog, grčija and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s