Potovanje – aktivna Kreta

5292a6eb356d3e4215ccc95cda102781-CopyAktivna KRETA. Pohajkovanje po neznanem delu Krete, ko se na dopustu prepletata aktivnost in ležernost.  Na potovanje vabimo oboževalce grških otokov in tiste, ki o njih morda še samo sanjate, aktivneže, ki ste v zameno za poglede na skrite zalive 1gpripravljeni hoditi 4 ure dnevno, ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve in siga siga ritma, gurmane, ki uživajo v nepozabnih poezijah za brbončice in radovedneže, ki so vam doživetja pomembnejša od preživljanja časa v sterilnih hotelskih sobah, popotniške duše, ki se radi potepajo in počutijo bolj domače v manjših skupinah ter potepuhe, ki smeha in dobre volje ne pozabijo doma. 

6Dan 1: Slovenija – Treviso – Chania – Balos – Paleohora Po pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Ne bomo cel teden iskali Minotavra v zapletenem labirintu. Raje bomo preživeli na lovu za naravnimi lepotami in turkiznimi barvami morja, se čudili grškim kulinaričnim spretnostim, se nastavljali sončku ter dan za dnem kaj novega ušpičili. In zakaj za začetek ne bi šli kar na eno najlepših plaž na Kreti kot je Balos, se razvajali v vaški taverni in se od poti spočili šele zvečer v Paleohori? GH (Z)

paralies-sta-chania-fantastic-panorama-of-balos-lagoon-and-gramvousa-island-on-crete-greece-cap-tigani-in-the-center-91-7b55Dan 2: Paleohora – Azogyres – Anidri kanjon – Paleohora (*3 ure hoje) Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogyres. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogyresa po kanjonu Anidri, vse dokler ne bomo slišali šuma morja.GH (Z, V)

1lDan 3: Paleohora – Elafonisi – Paleohora (*4 ure hoje) Plaža, ki je na seznamu najlepših plaž na Kreti je tudi Elafonisi. Morda se bo na prvi pogled zazdelo, kot da smo pristali v tropskih krajih, saj so barve prav takšne. Pot do nje nas bo vodila po prikupnih kozjih stezah, ki nas ne bo pustila ravnodušne. Barve turkiznega morja in roza peska so zagotovljene.GH (Z)

6zDan 4: Paleohora – Soughia – Paleohora (*4 ure hoje) Iz prikupne Paleohore poti vodijo na vse strani. Ali si predstavljaš spomladanski topel mediteranski zrak na obrazu, razgled na divje in za oko nadvse privlačne zalive, prijetno družbo, umirjen korak ter cilj, ki ga bomo dosegli. Soughija bo naš naslednji cilj. Gre za manjšo počitniško vasico, kjer ne manjka prijetnih tavern, hladnega frapeja (grška ledena kava), nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane.GH (Z)

2aDan 5: Paleohora – Agia Roumeli – Loutro Dan bomo namenili počitku in potovanju na morskih valovih. Zapustili bomo civilizacijo ter se podali v kraje, ki jih človeška noga lahko doseže samo peš ali z ladjo. Agia Roumeli bo naš prvi postanek. Tisti bolj nadobudni in z mravljami v ta zadnji bomo lahko okusili tudi del enega najbolj poznanih kanjonov na Kreti – Samaria. V popoldanskih urah se bomo še enkrat vkrcali in zapluli do Loutra. Tukaj boste na svoj račun prišli romantiki in gurmani.GH (Z)

5uDan 6: Loutro – Hora Sfakion (*2 uri hoje) Naša zadnja etapa bo kratka in sladka. Dopoldan še nekaj nastavljanja na sončku in potem lahek skok do Hore Sfakion. Dva dni bomo priča najbolj divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu na Kreti, kjer masovni turizem nima vstopnice.GH (Z)

chania-harbor3Dan 7: Hora Sfakion – Chania Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, očarljivih majhnih trgovinic ter ponovno vrhunske kulinarične ponudbe. Na eni strani peščene plaže, na drugi strani pogled na Bele gore. To in še več je Chania.GH (Z)

Dan 8: Chania – Treviso – SlovenijaSpakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in si obljubili, da pridemo kdaj še nazaj.

*Z = zajtrk; *V = večerja *H = hotel;  *GH = guesthouse; homestay (domačini); *J = jurta (krožni nomadski šotor); *C = kampiranje; *P = nočitev na avtobusu, vlaku, palubah.

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA in primerna vsem, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja.

Program je primeren za vse, ki vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste pa vendar urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

*Z = zajtrk; *V = večerja *H = hotel;  *GH = guesthouse; homestay (domačini); *J = jurta (krožni nomadski šotor); *C = kampiranje; *P = nočitev na avtobusu, vlaku, palubah.

Termin: 29.04.  – 06. 05. 2018 (8 dni)

Skupina: min. 8 – maks. 12 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: od 910€

Cena vključuje:

 • Povratna letalska vozovnica Treviso – Chania
 • 7× nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 2* v dvoposteljni sobi
 • 1× večerja
 • vsi ladijski (Paleohora – Agia Roumeli, Agia Roumeli – Loutro) in cestni transferji po programu
 • vstopnine po programu
 • organizacijo
 • turistično vodenje-vodnik z GZS licenco
 • osnovno zavarovanje potnikov
 • organizacijo spoznavno pohodniškega srečanja v Sloveniji

Cena ne vključuje:

 • transferja do Trevisa cca. 40€
 • zdravstvenega zavarovanja za tujino
 • rizika odpovedi
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 120 €

Število mest je omejenih od 8 do 12 potnikov.

Prijave zbiramo do 15. marca 2018 oziroma do zapolnitve mest. Glavni organizator je Turizem Desetnica.

Advertisements
This entry was posted in blog, grčija and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s