ARMENIJA in GORSKI KARABAH s trekingom & podaljšek v GRUZIJO

Armenija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo daljno preteklost Armenije, visokogorje nizkega Kavkaza, številne cerkve, armenski Vatikan, izgubljali se bomo po armenski “Kapadokiji”, odkrivali manjše zaselke, kjer je čas zastal. Privoščili si bomo vožnjo z žičnico nad kanjonom do vasi Tatev, se čudili znanju starodavnih ljudstev v armenskem “Stonehengu”, spoznali kačkarje (križne kamne), opazovanli biblični Ararat ter uživali ob jezera Sevan, v gozdu in v neznanemu in slikovitemu Karabahu. Privoščili si bomo  treking v slikovitem vulkanskem gorovju Geghama, ki velja za eno najslikovitejših gorskih verig v ArmenijiV Gruziji pa bomo odkrivali visokogorje čudovitega visokega Kavkaza. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah. V utrjenih vasicah v visokem Kavkazu bomo uživali v gostoljubju domačinov. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET  Zgodaj zjutraj bomo iz Dunaja poleteli proti Erevanu. Po popoldanskem pristanku in krajši osvežitvi se bomo sprehodili po elitnih ulicah Erevana. Zvečer pa se pripravili na treking naslednji dan. H (Z)

19417397_10209279740018434_2823398949540890206_oDan 2 – 4:  TREKING V GOROVJU GEGHAMA Za vse ljubitelje trekinga smo izbrali najboljšo kombinacijo trekinga s krasnimi razgledi, vulkanskimi jezeri in ostanki preteklosti. Naš treking bomo začeli s sprehodi skozi slikovite alpske travnike vse do visokogorskega vulkanskega jezera Akna in najvišje točke do vulkana Azdahak, ki se nahaja v t.i. armenskem IMG_20180613_141134višavju. Vulkan je nedelujoč in le-tam se nahaja krater. Prav od tu se nam bodo ponujali neverjetno lepi razgledi nad okolico vpetih dolin in armenskega visokogorja. Ob sreči bomo od tu videli tudi goro Ararat, dolino Kotyak, jezero Sevan in celotno verigo Geghama. Na poti bomo občudovali jezera, petroglife, posebne »zmajeve« kamne in t.i. simfonijo kamnov ob antičnem templju Garni, IMG_20180613_141217ki si ga bomo tudi ogledali. Od tu se bom sprehodili po soteski Azatriver, do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici. Le – tu bomo zaključili treking in se zapeljali do Erevana. Naša najvišja točka trekinga bo 3597m. Prehodili bomo okvirno 15 km/dan. Nosili bomo manjše nahrbtnike. C (Z,V) in GH (Z)

The Fountain On A Central Square

Dan 5: EREVAN Danes si bomo ogledali mesto Erevan. Ogledali si mestno tržnico, se sprehodili do kaskad, si ogledali muzeje ter spomenik posvečen žrtvam genocida ter si privoščili svetovno znan armenski konjak. Zvečer si bomo lahko privoščili večerjo s tradicionalnim armenskim plesom in petjem. H (Z)

Arm (16b)Dan 6: ARARAT in VINORODNA REGIJA Iz Erevana se bomo zapeljali do Ečmiatzina, t.i. »armenski Vatikan«  ter nadaljevali do samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša, kjer bomo poskušali vino ter si v neposredni bližini ogledali Noravank cerkev, ki se nahaja v idilični pokrajini. V kolikor nam bo čas dopuščal se bomo ogledali slikovito vasico od koder se ob lepem vremenu razpre krasen pogled na goro Ararat. GH (Z)

Զորաց-քարեր-1-750x504Dan 7: AREMENSKI “STONEHENGE” in PETROGLIFI  Slikovita vožnja nas bo popeljala do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenge« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od se bomo s terenskimi vozili podali v bližnje hribe, kjer si bomo ogledali petroglife, ki so vklesani v kamne in uživali na pešpoti v prekrasni naravi ob bližnjem jezeru. GH (Z)

armenia_h_00000220066588Dan 8: TATEV Zapeljali se bomo do soteske kjer se nahaja samostan Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico. Ogledali si bomo samostan Tatev, si privoščili krajši sprehod v sotesko reke Vorotan in se celo namočili v toplotnih vrelcih ter uživali na peš poti v prekrasni naravi. GH (Z)

khndzoresk-bridge-3Dan 9: ARMENSKA »Kapadokija« in GORSKI KARABAH (Artsakh) Pot iz Tateva nas bo vodila do manjše vasi na jugu Armenije, ki ji lahko rečemo kar armenska »Kapadokija«. Tu se bomo sprehodili po vasi in pokrajini mehkih vulkanskih kamenin, pokukali v stara jamska ARM (29DD)bivališča tukajšnjega lokalnega prebivalstva, saj tu se nahaja največje jamska vas, kjer so nekoč imeli amfiteater in številne cerkve, pokopališče,…. Od tu nas bo pot vodila do Gorskega Karabaha t.i. Artsakha. Na poti do Stepankerta, se bomo sprehodili po kanjonu, ob slapovih, uživali v naravi, si ogledali stare vinske kleti. GH (Z)

nagorno-karabakh-travel-e1486820495138Dan 10: STEPANAKERT & SHUSHI Zjutraj se bomo sprehodili po mestnih ulicah Stepanakerta in obiskali lokalni trg in muzej ter se povzpeli na vrh trdnjavskih stolpov. Nato se bomo zapeljali do trdnjave v mestu Shushi, kjer se bomo sprehodili po starih ulicah in spoznali zgodovinsko-kulturni center Karabaha.  GH (Z)

Arm (42)Dan 11: TRDNAJVE in HAČKARJI Zapeljali se bomo do največjega armenskega jezera, do jezera Sevan. Na poti do tja si bomo ogledali samostan Dadivank. Ogledali si bomo največje nahajališče armenskih khačkarjev (križni kamni) ter si ogledali glavni samostan od koder bomo imeli krasen razgled na sevansko jezero. Zvečer nas bo pot vodila še do gozdnate regije Armenije, do Dilijana. GH (Z)

800px-DilijanDan 12: »Švica« ARMENIJE  V okolici Dilijana bomo spoznali očarljivo naravo »armenske Švice«, kjer si bomo privoščili enodnevni pohod in pešačili po bujnih, gostih gozdovih, vse do jezera in zaključili pohod ob osupljivem srednjeveškem samostanu. Regija je poznana po svoji bogati biodiverziteti. Popoldan se bomo sprehodili še po mestu Dilijan, ki je ohranil staro arhitekturo lesenih hiš in tlakovanih ulic. GH (Z)

Posnetek zaslona (155a)Dan 13: Armenski »Grand canyon« Ta dan nas bo popeljal v regijo Lori v sevrni Armeniji. Le – tu se nahaja spektakularen kanjon, ki ga včasih poimenujejo kot armenski »Grand canyon«. Mi bomo natančneje spoznali sotesko na naši pešpoti in uživali v najboljših pogledih nad dramatično sotesko. GH (Z)

kavkaz-2bDan 14: TBILISI Zjutraj si bomo ogledali samostan Haghpat (Unesco). Nato bo sledil transfer do armensko-gruzinsko meje in po opravljenih formalnostih bo sledila še vožnja do Tbilisija. V prestolnici Gruzije si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo čakal krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. GH (Z)

Dan 15: POLET DOMOV Transfer do letališča in let proti Dunaju.

PODALJŠEK POTOVANJA – GRUZIJA:

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280 (1)Dan 15 – 17: KAZBEGI & GORI Iz Tbilisija nas bo cesta vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m) in okoliške gore. Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza in drugi najvišje ležeči vasi v Evropi. Zadnji dan pa se bomo zapeljali do Tbilisija. Na poti si bomo ogledali mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina ter nekdanjo prestolnico Mtsketa in cerkev Jvari.  GH (Z)

10684Dan 18 – 19: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  V vinorodni pokrajini Kakhetiju si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Signaghi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem in le-tu se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih 53316a4a3947809ef3e5757e0f19941d-570x400bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu. V okolici  si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani David Gareja. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. GH (Z)

Dan 20: POLET DOMOV Transfer do letališča in let proti Dunaju.

*H (hotel), GH (gostišče), Z* (zajtrk), V*(večerja).

Termin potovanja (JUNIJ/JULIJ): 22.06 – 06.07.2019 (15 dni) ali 22.07. – 11.07.2019 (20 dni)

Termin potovanja (SEPTEMBER): 24.08. – 07.09.2019 (15 dni) ali 25.08. – 12.09.2019 (20 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena – Armenija s trekingom od 1570€ (1220€ + avio karta)

Cena s podaljškom v Gruzijo:  od 1950€ (1600€ + avio karta)  

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H) ali gostiščih (GH) v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitve z zajtrki;
 • prevozi z avtobusi in/ali kombiji po programu;
 • lokalno vodenje,
 • na trekingu nočitve v šotorih z zajtrkom in večerjo;
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (13 – 11 oseb), 150€ (10 – 6 oseb).
 • Možnost izposoje šotorov za tri dni je 15€/osebo (treking v Armeniji).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ (trojno kritje) ali 55€ (daljša varianta),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€ – 170€) – ni povsod možno.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€ – 80€,
 • napitnina za vodnike in šoferje 30€,

Opombe:

 • za potovanje v Armenijo in Gruzijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. aprila 2018 in je bila 350€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

 • Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (6 – 9 oseb).

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Armenijo in Gruzijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas). Do petreoglifov v bližini Sisiana bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili kot tudi velja za vasice v bližini Kazbegija. V kolikor se na goro v bližini Kazbegija ne bi povzpeli je možnost prevoza z Džipom – za doplačilo 80€/džip (obe smeri).
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitve na trekingu so v šotorih (zajtrk in večerja).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Armenska hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohodi v Armeniji in Gruziji so po želji, a tehnično niso zahteven (Dilidžan, Sisian, Tatev, Kazbegi, Lori, Karabah).
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na zgodnje in pozno poletje ter zgodnjo jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, na severu (treking) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. V začetku poletja (junij/julij) ter konec avgusta/septembra je najbolj stabilno vreme in tudi ni prevroče.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Armenije in Gruzije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

Posnetek zaslona (157a)

Posnetek zaslona (158a)

Potovanje se uradno izvaja preko agencije desetnica, katere »Šakti potovanja« je blagovna znamka.
Advertisements
This entry was posted in armenija, blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s