ARMENIJA trekingom in podaljšek v GRUZIJO

Armenija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo daljno preteklost Armenije, visokogorje nizkega Kavkaza, številne cerkve in armenski Vatikan. Izgubljali se bomo po armenskem “Macchu Picchuju” in odkrivali manjše zaselke. Privoščili si bomo vožnjo z žičnico nad kanjonom do vasi Tatev, se čudili znanju starodavnih ljudstev v armenskem “Stonehengu”, spoznali kačkarje (križne kamne), opazovanli biblični Ararat, uživali ob jezeru Sevan in v armenski Švici. Privoščili si bomo  treking v slikovitem vulkanskem gorovju Geghama, ki velja za eno najslikovitejših gorskih verig v ArmenijiV Gruziji pa bomo odkrivali visokogorje čudovitega visokega Kavkaza. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah. V utrjenih vasicah v visokem Kavkazu bomo uživali v gostoljubju domačinov. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Erevanu. Prihod bo v poznih popoldanskih urah. Sprehodili se bom skozi mesto ter se pripravili na treking naslednji dan. H

19417397_10209279740018434_2823398949540890206_oDan 2 – 4:  TREKING V GOROVJU GEGHAMA ter cerkev Geghard in antični tempelj GARNI Za vse ljubitelje trekinga smo izbrali najboljšo kombinacijo trekinga s krasnimi razgledi, vulkanskimi jezeri in ostanki iz preteklosti. Našo pešpot bomo začeli s sprehodi skozi IMG_20180613_141134slikovite alpske travnike vse do visokogorskega vulkanskega jezera Akna in najvišje točke do vulkana Azdahak, ki se nahaja v t.i, armenskem višavju. Vulkan je nedelujoč in le-tam se nahaja krater. Prav od tu se nam bodo ponujali neverjetno lepi razgledi IMG_20180613_141217nad okolico vpetih dolin in armenskega visokogorja. Ob sreči bomo od tu videli tudi goro Ararat, dolino Kotyak, jezero Sevan in celotno verigo Geghama. Na poti bomo občudovali jezera, petroglife, posebne »zmajeve« kamne, jezera, vulkansko gore…. Ob koncu trekinga se bomo zapeljali do Rezultat iskanja slik za garni armeniazanimive soteske, kjer bomo opazovali »simfonijo kamnov« ob antičnem templju Garni. Od tu se bomo zapeljali do v goro vklesanega samostana Geghard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Yerevana. Dvakrat bom prespali v šotorih, zadnji dan bom prespali v vasi. Naša najvišja točka trekinga bo 3597m. Prehodili bomo okvirno 15 km/dan. C (Z) in GH (Z)

The Fountain On A Central SquareDan 5: EREVAN Iz Garnija se bomo zapeljali do Ečmiacina t.i. Vatikana Armenije, kjer si bomo ogledali kompleks. Pot bomo nadaljevali do Erevana, kjer si bomo ogledali mestno tržnico, se sprehodili do kaskad, si ogledali muzeje ter spomenik posvečen žrtvam genocida. Poskušali bomo znani armenski konjak in zvečer si bomo lahko privoščili večerjo s tradicionalnim armenskim plesom in petjem. H (Z)

Arm (16b)Dan 6: ARARAT in VINORODNA REGIJA Iz Erevana se bomo zapeljali proti jugu Armenije in sicer sprva se bomo zapeljali do samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša, kjer bomo lahko pokušali vino. V neposredni bližini si bomo ogledali cerkev Noravank, ki se nahaja v idilični pokrajini. GH (Z)

Զորաց-քարեր-1-750x504Dan 7: AREMENSKI “STONEHENGE” in PETROGLIFI Slikovita vožnja nas bo popeljala do armenskega »Stonehenga« (observatorij), kjer se bomo čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od tu se bomo s terenskimi vozili podali v bližnje hribe kjer si bomo ogledali petroglife, ki so vklesani v kamne na 3100 m. Uživali bomo v prekrasni naravi ob bližnjem jezeru. Nazadnje se bomo zapeljali do soteske, kjer se nahaja samostan Tatev. GH (Z)

armenia_h_00000220066588Dan 8 – 9: TATEV IN ARMENSKI Macchu Picchu Samostan Tatav leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico. Ogledali si bomo samostan Tatev. Po želji si bomo lahko privoščili krajši sprehod v sotesko reke Vorotan ali se celo namočili v toplotnih vrelcih ter uživali na peš poti v prekrasni naravi. Naslednji dan si bomo na naši peš poti ogledali stare in zapuščene vasice med katerimi najbolj izstopa t.i. armenski Macchu Picchu. Nazadnje se bomo zapeljali do Yeghenadzorja, kjer bomo tudi prespali. GH (Z)

lake_sevanDan 10: HAČKARJI in DILIDŽAN Zapeljali se bomo v bližino jezera Sevan. Na poti pa si bomo ogledali karavansaraj Selim, ki se nahaja na prelazu (2410 m) od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na okolico. Ob jezeru Sevan si bomo ogledali armenske hačkarje. Zvečer se bomo zapeljali v gozdnato regijo Armenije, do mesta Dilidžan. Sprehodili se bomo po mestu, ki je ohranil staro arhitekturo lesenih hiš in tlakovanih ulic. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za debed canyonDan 11: Armenski »Grand canyon« Zapeljali se bomo proti severu Armenije, kjer se nahaja spektakularen kanjon, ki ga včasih poimenujejo kot armenski »Grand canyon«. Mi bomo natančneje spoznali sotesko in uživali v najboljših pogledih nad dramatično sotesko. Ogledali si bomo tudi 2 cerkvici ter hačkarje, ki se nahajajo v neposredni bližini Odzuna. GH (Z) 

Rezultat iskanja slik za TBILISI12.dan: TBILISI Sledilo bo jutranje prečkanje meje in odhod proti Tbilisiju. V gruzinski prestolnici si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

Dan 13: POLET DOMOV 

PODALJŠEK POTOVANJA – GRUZIJA:

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280Dan 13 – 15: KAZBEGI & GORI Cesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim Povezana slikase bomo sprehodili do slapu ter se po gorski cesti zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Zadnji dan se bomo ponovno zapeljali po nekdanji vojaški cesti in sicer nas bo pot vodila do nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji zdravilni vodi. Na poti do tja se bomo ustavili v Stalinovem muzeju v mestu Gori. GH (Z)

10684Dan 16 – 17: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  Iz Tbilisija se bomo zapeljali proti neobljudenemu delu Gruzije, kjer si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v Georgian orthodox monastery David Garejaskalo vklesan samostan David Gareji. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu se bomo zapeljali do vinorodne pokrajine Kakheti. Tu si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Sighnagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem, kjer se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu. V kolikor bo čas dopuščal si bom ogledali tudi 7 km dolg tunel, kjer hranijo vrhunska gruzinska vina. Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. GH (Z)

Dan 18: POLET DOMOV Transfer do letališča in let proti Dunaju.

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

* POMEMBNO – potovanje brez trekinga: potovanju se je možno priključiti v Erevanu s tem, da se izpusti treking. Odhod je v tem primeru 21.julija ozirom 27.avgusta. Potovanje se s tem skrajša za 3 dni in je posledično ceneje (150€ ceneje). Ob zanimanju na potovanje Vam pošljemo obe različici potovanja.

Termin potovanja (julij): 18.7. – 30.7.2019 (13 dni) ali 18.7. – 4.8.2018 (18 dni)

Termin potovanja (avgust): 24.8. – 5.9.2019 (13 dni) ali 24.8. – 10.9.2018 (18 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena – Armenija s trekingom: od 1080€ + letalska karta  

Cena s podaljškom v Gruzijood 1430€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 350€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H) ali gostiščih (GH) v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitve z zajtrki;
 • prevozi z avtobusi in/ali kombiji po programu;
 • lokalno vodenje,
 • na trekingu nočitve v šotorih z zajtrkom in večerjo;
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (13 – 11 oseb), 150€ (10 – 7 oseb).
 • Možnost izposoje šotorov za tri dni je 10€/osebo (treking v Armeniji).
 • Možnost izposoje spalnih vreč in podlog za tri dni je 10€/osebo (treking v Armeniji).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ (trojno kritje) ali 55€ (daljša varianta),  
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€ – 170€) – ni povsod možno.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€ – 80€,
 • napitnina za šoferje 20€.

Opombe:

 • za potovanje v Armenijo in Gruzijo slovenski državljani ne potrebujejo vize,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila,
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018,
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 350€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (6 – 9 oseb).

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Armenijo in Gruzijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas). Do petreoglifov v bližini Sisiana bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili kot tudi velja za vasice v bližini Kazbegija. V kolikor se na goro v bližini Kazbegija ne bi povzpeli je možnost prevoza z Džipom – za doplačilo 80€/džip (obe smeri).
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitve na trekingu so v šotorih (zajtrk in večerja).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Armenska hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohodi v Armeniji in Gruziji so po želji, a tehnično niso zahteven (Dilidžan, Sisian, Tatev, Kazbegi, Lori.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na zgodnje in pozno poletje ter zgodnjo jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, na severu (treking) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. V začetku poletja (junij/julij) ter konec avgusta/septembra je najbolj stabilno vreme in tudi ni prevroče.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Armenije in Gruzije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

This entry was posted in armenija, blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s