ARMENIJA s pridihom mistike – duhovno potovanje

Armenija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo daljno preteklost Armenije, visokogorje nizkega Kavkaza, številne cerkve, armenski Vatikan, izgubljali se bomo po armenski “Kapadokiji”, odkrivali manjše zaselke, kjer je čas zastal. Privoščili si bomo vožnjo z žičnico nad kanjonom do mističnega samostana  Tatev, se peš spustili do armenskega Macchu Picchuja, se čudili znanju starodavnih ljudstev v armenskem “Stonehengu”, spoznali hačkarje (križne kamne), opazovali biblični Ararat ter uživali ob jezeru Sevan. Privoščili si bomo  treking v slikovitem vulkanskem gorovju Geghama, ki velja za eno najslikovitejših gorskih verig v Armeniji.Med potovanjem bomo zavestno potovali tudi do sebe. Odprli se bomo deželi in poti, izkusili veliko energijsko močnih mest, na nekaterih od njih bomo naredili tudi energijsko transmisijo.  

Dan 1: POLET Poleteli bomo proti Erevanu. Prihod bo v poznih popoldanskih urah. Sprehodili se bom skozi mesto ter se pripravili na treking naslednji dan. H

19417397_10209279740018434_2823398949540890206_oDan 2 – 4:  TREKING V GOROVJU GEGHAMA ter cerkev Geghard in antični tempelj GARNI Za vse ljubitelje trekinga smo izbrali najboljšo kombinacijo trekinga s krasnimi razgledi, vulkanskimi jezeri in ostanki iz preteklosti. Našo pešpot bomo začeli s sprehodi skozi IMG_20180613_141134slikovite alpske travnike vse do visokogorskega vulkanskega jezera Akna in najvišje točke do vulkana Azdahak, ki se nahaja v t.i, armenskem višavju. Vulkan je nedelujoč in le-tam se nahaja krater. Prav od tu se nam bodo ponujali neverjetno lepi razgledi Rezultat iskanja slik za geghard photonad okolico vpetih dolin in armenskega visokogorja. Ob sreči bomo od tu videli tudi goro Ararat, dolino Kotyak, jezero Sevan in celotno verigo Geghama. Na poti bomo občudovali jezera, petroglife, posebne »zmajeve« kamne, jezera, vulkansko gore…. Ob koncu Rezultat iskanja slik za geghard phototrekinga se bomo zapeljali do zanimive soteske, kjer bomo opazovali »simfonijo kamnov« ob templju Garni ter se pogovorili s poganskim svečenikom, saj v Armeniji obujajo njihovo staro vero. Od tu se bomo zapeljali do v goro vklesanega samostana Geghard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. Dvakrat bom prespali v šotorih, zadnji dan bom prespali v vasi. Naša najvišja točka trekinga bo 3597m. Prehodili bomo okvirno 15 km/dan. C (Z, V) in GH (Z)

Povezana slikaDan 5: EREVAN Iz Garnija se bomo zapeljali do Ečmiacina t.i. Vatikana Armenije, kjer si bomo ogledali kompleks. Pot bomo nadaljevali do Erevana, kjer si bomo ogledali mestno tržnico, se sprehodili do kaskad, si ogledali muzeje ter spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer si bomo lahko privoščili večerjo s tradicionalnim armenskim plesom in petjem. H (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is armenia.jpgDan 6: ARARAT in VINORODNA REGIJA Iz Erevana se bomo zapeljali proti jugu Armenije in sicer sprva se bomo zapeljali do samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali Noravank cerkev, ki se nahaja v idilični pokrajini. GH (Z)

Povezana slikaDan 7: AREMENSKI “STONEHENGE” in PETROGLIFI Slikovita vožnja nas bo popeljala do armenskega »Stonehenga« (observatorij), kjer se bomo čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od se bomo s terenskimi vozili podali v bližnje hribe kjer si bomo ogledali petroglife, ki so vklesani v kamne na 3100 m in uživali na pešpoti v prekrasni naravi ob bližnjem jezeru. Nazadnje se bomo zapeljali do soteske, kjer se nahaja samostan Tatev. GH (Z)

armenia_h_00000220066588Dan 8 – 9: TATEV IN ARMENSKI Macchu Picchu Samostan Tatav leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico. Ogledali si bomo samostan Tatev in se pogovorili z menihom. Po želji si bomo lahko privoščili krajši sprehod v sotesko reke Vorotan do samostana, ki ga oskrbuje menih. Če se nam bo sreča nasmehnila, se bomo pogovorili z njim. Iz samostana nas bo pot vodila do »Hudičevega« mostu in do toplotnih vrelcih in nazaj do Tateva. Naslednji dan si bomo na naši peš poti ogledali stare in zapuščene vasice med katerimi najbolj izstopa t.i. armenski Macchu Picchu. Po pohodu se bomo zapeljali do mesta Yeghegnadzor. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za khachkar noratusDan 10: HAČKARJI in DILIDŽAN Zapeljali se bomo v bližino jezera Sevan. Na poti pa si bomo ogledali karavansaraj Selim, ki se nahaja na prelazu (2410 m) od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na okolico. Ob jezeru Sevan si bomo ogledali armenske hačkarje (nagrobne križne kamne). Zvečer se bomo zapeljali v gozdnato regijo Armenije, do mesta Dilidžan. Sprehodili se bomo po mestu, ki je ohranil staro arhitekturo lesenih hiš in tlakovanih ulic. GH (Z)

Posnetek zaslona (155a)Dan 11: Armenski »Grand canyon« Zapeljali se bomo proti severu Armenije, kjer se nahaja spektakularen kanjon, ki ga včasih poimenujejo kot armenski »Grand canyon«. Mi bomo natančneje spoznali sotesko in uživali v najboljših pogledih nad dramatično sotesko. Ogledali si bomo tudi 2 cerkvici ter hačkarje, ki se nahajajo v neposredni bližini Odzuna. GH (Z)

Dan 12: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča v Tbilisiju in let proti Dunaju.

PODALJŠEK POTOVANJA – vzpon na Aragats:

Povezana slikaDan 12 – 13: ARAGATS Iz severne Armenije se bomo zapeljali do vznožja gore Aragats,  Sprva si bomo ogledali trdnjavo Amberd (2100 m) od koder bomo občudovali sotesko in goro Aragats v ozadju. Naslednje jutro se bomo s terenskimi vozili do jezera Kari (3200 m) od koder se bomo Rezultat iskanja slik za aragats mountainpovzpeli na vrh vulkanske gore po južni (najlažji) strani. Aragats je najvišji vrh Armenije, ki ima 4 vrhove in enega največjih kraterjev na svetu. Povzpeli se bomo do južnega vrha (3887 m). Po trekingu se bomo zapeljali do Erevana. Prespali bomo v bližini jezera Kari in v Erevanu. Naša najvišja točka trekinga bo 3887 m.  Vzpon 700 m višinske razlike, hodili bomo okvirno 7 ur (10 km). GH (Z)

Dan 14: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča v Yervanu in let proti Dunaju.

*H (hotel), *GH (gostišče, penzion), *C (šotor), *Z (zajtrk), V*(večerja)

* POMEMBNO – potovanje brez trekinga: potovanju se je možno priključiti kasneje, s tem da se izpusti treking. Odhod je v tem primeru 27.6.2019. Potovanje se skrajša za 3 dni in je posledično ceneje (150€ ceneje). Ob zanimanju na potovanje Vam pošljemo obe različici potovanja.

Termin potovanja: 24.6. – 5.7.2019 (12 dni) ali 24.6. – 7.7.2019 (14 dni)

Skupina: min. 8 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena1200€ + letalska karta

Cena s podaljškom na Aragats: 1300€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 380€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H) ali v čistih gostiščih/penzionih v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitve z zajtrki; na trekingu nočitve v šotorih z zajtrkom in večerjo;
 • prevozi z avtobusi in/ali kombiji po programu;
 • terensko vozilo za izlet do petroglifov;
 • terenska vozila do/iz Tateva;
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS in strokovnjakinjo za izkustvena (duhovna) potovanja;
 • organizacija potovanja in lokalno vodenje;
 • predavatelj za armenske simbole in poganski svečenik;
 • 4 skupinske transmisije na energijsko močnih mestih;
 • sprotne refleksije o dnevnih notranjih dogajanjih & ugotavljanje, kaj lahko iz zunanjih situacij uvidimo o sebi;
 • učenje zavestne prisotnosti v danem trenutku in preslikava doživetega v vsakodnevno življenje;
 • podpora pri morebitnih osebnih transformacijah.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 oseb), 80€ (13 – 11 oseb), 150€ (10 – 8 oseb).
 • Možnost izposoje spalnih vreč in podlog za tri dni je 10€/osebo (treking v Armeniji).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ (trojno kritje) ali 55€ (daljša varianta),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (80€) – možno samo v Yerevanu.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 30€ – 50€,
 • napitnina za vodnike in šoferje 30€.

Energijska transmisija je prenos čiste zavesti iz kvantnega polja, ki vas celostno podpre. Lahko poveča pretok življenjske energije, regenerira telo, transformira čustvena bolečinska jedra, pomaga rušiti omejujoča prepričanja, aktivira vašo notranjo moč, vas poveže s svojim bistvom, krepi vašo intuicijo, vam prinese uvide, pomaga priti do odgovorov, ki jih iščete.

This image has an empty alt attribute; its file name is dsc_0088-3.jpgNa tem potovanju bo z nami Urška Henigman, izvajalka energijskih transmisij in avtorica programov za osebno rast »Vem, kdo sem« in »Hočem sebe nazaj«. Dela z univerzalno kozmično energijo na nivoju biopolja. Svoj dar je odkrila leta 2003 pri šamanih v Peruju in ga kasneje nadgrajevala na različnih delavnicah, seminarjih in potovanjih po svetih krajih sveta. Pri tem je razvila svojo lastno metodo dela, ki jo je najprej preizkusila na sebi, zdaj pa z njo podpira posameznike pri njihovih prebojih.

Z vsem, kar počne, želi prispevati k dvigu zavesti pri posameznikih, družbi, na planetu. Spremljate in spoznate jo lahko tudi skozi njen blog in poezijo, ki jih objavlja v svojih Prebliskih. Povezava do njene spletne strani: Ekvilibrium.

Opombe:

 • za potovanje v Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila,
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018,
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2019 in je bila 380€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 oseb), 80€ (13 – 11 oseb), 150€ (10 – 8 oseb).

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Armenijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas). Do petroglifov bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitve na trekingu so v šotorih (zajtrk in večerja).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Armenska hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohodi v Armeniji so po želji, a tehnično niso zahteven (Dilidžan, Sisian, Tatev, Lori). Za treking v Gorovju Geghama je potrebno biti fizično pripravljen, treking tehnično ni zahteven, a predlagamo kondicijo kot za naše srednje gorje.
 • ŠTEVILO OSEB: min 8 – maks 16
 • VREME: Na zgodnje in pozno poletje ter zgodnjo jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, na treking pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. V začetku poletja (junij/julij) ter konec avgusta/septembra je najbolj stabilno vreme in tudi ni prevroče.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija je varna državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.
This entry was posted in armenija, blog, gruzija and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s