Evropa

IMG_9921ISLANDIJA (klikni) z avtomobili Islandija je osamljen, divji in čudovit vulkanski otok, kjer narava kar buhti v svojih presežkih in navdušuje z dolgimi ledeniškimi jeziki, delujočimi ognjeniki, termalnimi jezeri, gejziri, fantastičnim trekom, “kitjim” safarijem, polnočnim soncem in še in še in še. Atlantska lepotica res daje občutek da smo na Marsu in ne na planetu Zemlja.začetku poletja. In to z avtomobili, da bomo lahko raziskali mnoge skrite kotičke. 

potami-beachALBANIJA  (klikni) Albanija je prava potovalna poslastica za vsakega popotnika. Potovanje po slikoviti južni Albaniji je uravnotežena kombinacija dvodnevnega trekinga, relaksacije na morju ter ogledov historičnih mest. Ogledali si bomo srednjeveško Krujo, se zapeljali vzdolž Jadranskega in Ionskega morja do nacionalnega parka Llogara ter si ogledali stara historična mesta ( Butrint, Gjirokastra, Berat in Tirana). Albanija je prezrta lepotica, ki je val turizma še ni zajel.

11900610-lgROMUNIJA (klikni) Začarana Romunija je nedotaknjena in razgibana dežela. Bukarešta oz. vzhodni Paris ponosno kaže na drugo največjo stavbo na svetu, medtem ko poznata Transilvanija se ponaša s srednjeveškimi gradovi in palačami. Na severu dežele, v Bukovini, se nahajajo edinstveno poslikani samostani in lesene vasice in cerkvice v pokrajini Maramureš, stara utrjena srednjeveška mestna jedra kot dediščina boja proti Turkom, narodni parki, skrivnostna jezera, blatni vulkani in nenazadnje tudi grof Drakula, ki je že skoraj maskota Romunije.

GRUZIJA1KAVKAZ – Armenija, Gruzija in Azerbajdžan (klikni) Odkrivali bomo visokogorje čudovitega Kavkaza ter opazovali biblični Ararat. Se izgubljali v mitih in starodavnih cerkvah, v utrjenih vasicah začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino ter se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

LAPONSKA (v pripravi)

RUSIJA (v pripravi)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s